Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Ce trebuie să faci

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. Marţi, 13 noiembrie, se lasă sec pentru Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. Din rânduielile bisericeşti aflăm că se lasa sec în seara zilei de 14 noiembrie, însă, dacă aceasta dată cade miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai înainte. Acest post se încheie pe 24 decembrie.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. În Postul Crăciunului, credincioșii au dezlegare la pește sâmbăta şi duminica. Prima săptămână a acestui post, până în 21 noiembrie, precum şi ultima săptămână, în perioada 20-24 decembrie, sunt perioade cu postire mai aspră, zilele de sâmbătă şi duminică a acestor săptămâni a Postului nu au dezlegare la peste, doar la untdelemn şi vin.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. Luni, miercuri şi vineri, se posteşte fără untdelemn şi vin. Ziua de 24 decembrie poartă denumirea de Ajunul Crăciunului. E o zi de post mai aspru faţă de celelalte zile. Există obiceiul să nu se mănânce până la ora 3-4 p.m. Această practică aminteşte de postul ţinut în vechime de catehumenii care în seara acelei zile primeau botezul şi împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel