Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid / se închid urnele de vot

Votare
Votare

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot. Duminică, 26 mai 2019, românii merg să voteze.Vezi când se deschid urnele de vot și până la ce oră poți vota.

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul naţional au loc simultan, în data de 26 mai 2019, între orele 7:00 – 21:00.

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot. Atât pentru alegerilor europarlamentare, cât și pentru referendum, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare și în același interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea «VOTAT», dar pe buletine de vot separate, conform mai.gov.ro.

Vezi și: Ce votăm pe 26 mai 2019. Întrebări referendum, liste candidați europarlamentare

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot. Prezenţa la vot este consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin. Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot. Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Vezi și: Alegeri 26 mai 2019. Ce amendă iei dacă fotografiezi buletinul de vot. Contravenții și închisoare

Alegeri 26 mai 2019. La ce oră se deschid și se închid urnele de vot.  Pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, Ministerul Afacerilor Externe organizează secții de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secțiile consulare și institutele culturale din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe poate organiza, cu acordul autorităților străine, secții de votare și în afara secțiilor de votare menționate mai sus.

Vezi și: Alegeri 26 mai 2019. Cum se votează. Tot ce trebuie să știi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel