Kovesi: Persistă zvonuri despre desființarea DNA. Unificarea cu DIICOT, un dezastru

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, spune că sunt puse în circulație zvonuri despre desființarea Direcției sau unificarea sa cu DIICOT pentru intimidarea procurorilor, ambele variante fiind "dezastruoase".

Șefa Direcției Naționale Anticorupție precizează că o inițiativă legislativă în acest sens ar avea nevoie de un aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii, dar că în Parlament nu a ajuns încă un astfel de proiect.

"Ambele situații ar fi dezastruoase și de rău augur. Au existat zvonuri și probabil că ele mai persistă, încă nu am văzut niciun proiect de lege în acest sens. În ceea ce privește desființarea DNA sunt total împotrivă și cred că ar fi un dezastru să desființezi o instituție care și-a dovedit eficiența", a declarat Kovesi, joi seara, la Gândul Live.

În opinia procurorului-șef al Direcției, "astfel de zvonuri și încurajarea unor astfel de proiecte nu pot constitui decât o încercare de intimidare a procurorilor din DNA".

Laura Kovesi nu agreează nici ideea unificării DNA cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

"Unificarea celor două structuri este ca atunci când faci o combinație între mere și pere", crede procurorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel