Klaus Iohannis, răspuns la invitația PF Daniel, transmisă prin intermediul IPS Streza

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în această dimineață, la slujba de duminică dimineaţa de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, ocazie cu care ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a transmis că este însărcinat de Patriarhul Daniel să îi adreseze o invitaţie la o întâlnire între cei doi.

În predica de la sfârşitul slujbei de liturghie, oficiată duminică, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, ÎPS Laurenţiu Streza i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru onoarea făcută credincioşilor ortodocşi şi Bisericii Ortodoxe Române prin participarea la această ceremonie religioasă de la Sibiu, după care a spus că este însărcinat de Patriarhul Daniel să îi adreseze o invitaţie la o întâlnire între cei doi.

"Vă mulţumim domnule preşedinte, că aţi onorat biserica din Sibiu, Biserica Ortodoxă, sunteţi aşteptat şi de Prea Fericitul Părinte Patriarh, care m-a încredinţat să vă transmitem această dorință. Biserica vrea să cinstească pe toţi cei care caută binele", a spus în predica sa, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, potrivit Agerpres.

Ulterior, la ieşirea de la slujba de duminică dimineaţa de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis a confirmat că se va întâlni cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PFP Daniel, acceptând astfel invitaţia acestuia transmisă prin intermediul ÎPS Laurenţiu Streza.

Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia Patriarhului, preşedintele Iohannis a răspuns: "Da, sigur că da, cum să nu".

"Vă mulţumim domnule preşedinte, că aţi onorat biserica din Sibiu, Biserica Ortodoxă, sunteţi aşteptat şi de Prea Fericitul Părinte Patriarh, care m-a încredinţat să vă transmitem această dorință. Biserica vrea să cinstească pe toţi cei care caută binele", a spus în predica sa, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

"A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia acum, în prima duminică a anului, să particip la Sfânta Liturghie împreună cu Înalt Prea Sfinţitul şi cred că este un început bun. Vă doresc tuturor La mulţi ani!, un an binecuvântat, cu sănătate şi bucurie", a spus Klaus Iohannis, la ieşirea de la prima slujbă ortodoxă la care a participat în calitate de preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel