Klaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a diversității culturale, pentru dialog și dezvoltare.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a diversității culturale, pentru dialog și dezvoltare Iată cuvintele adresate de către şeful statului:

"Cu prilejul Zilei Mondiale a diversității culturale, pentru dialog și dezvoltare, îi felicit pe toți cei care recunosc și respectă diversitatea culturală, promovează dialogul dintre civilizații, legând cultura, în feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabilă a colectivităților.

România este spațiul unei importante diversități culturale, probată prin expresiile artistice, prin specificitățile locale ori regionale, prin manifestarea identităților etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturală este pentru noi nu doar o moștenire, ci și o trăsătură a creației contemporane și a dialogului intercultural la care participăm, la nivel național, european și internațional.

Creatori, public ori autorități, toți cei care se raportează la domeniul cultural, suntem chemați în această zi să găsim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturală un motor al creșterii calității vieții, în beneficiul colectivităților din care facem parte, precum și al generațiilor care ne vor urma.”

Cu ocazia acestei zile, Președintele Klaus Iohannis a acordat Înaltul Patronaj Taberei Interetnice de Artă Contemporană, care va fi organizată la Aiud, în perioada 5-15 iunie 2018. Tabăra are loc o dată la doi ani și se află la cea de a II-a ediție.

De asemenea, Președintele României a acordat Înaltul Patronaj expoziției „Imaginile diversității”, care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 26-30 iunie 2018. Expoziția cuprinde lucrări din prima ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 artiști plastici reprezentând cele 20 de etnii din România și s-a bucurat de o bună rezonanță la nivel național și internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel