Klaus Iohannis, mesaj adresat cancelarului Olaf Scholz pentru susținerea aderării României la Schengen

Klaus Iohannis și Olaf Scholz  Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis și Olaf Scholz Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj, pe Twitter, în care îi mulțumește cancelarului german, Olaf Scholz, pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen. 

Olaf Scholz a declarat, luni, la Praga, că „România, Bulgaria și Croația îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline”.

„Salut anunțul de astăzi al cancelarului german Olaf Scholz, privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României, un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește clar toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul personal”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că "Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase" şi afirmă că "Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline", potrivit Agerpres.

La rândul său,  președintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat poziția cancelarului german Olaf Scholz: „Asta înseamnă stânga, solidaritate și sprijin exact când este mai multă nevoie”.

Lucian Bode, despre aderarea României la Spaţiul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, arăta, într-un mesaj transmis de Ziua Marinei, că România contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, motiv pentru care aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă o "urmare firească" a acţiunilor de până acum.

"Faptul că Garda de Coastă, alături de celelalte structuri din arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională, îşi face datoria la cele mai înalte standarde este un fapt îmbucurător în perspectiva atingerii unuia dintre obiectivele strategice ale României: aderarea la Spaţiul Schengen. Ţara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, de aceea aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă urmarea firească a acţiunilor noastre de până acum", a scris ministrul, pe Facebook.

Vezi și: Olaf Scholz, avertizat să se pregătească pentru ”toamna furiei”. Sunt anunțate revolte violente în Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel