Klaus Iohannis, la Zagreb. Declarații după Congresul PPE. Discuții pe tema Schengen

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Zagreb, la Summitul Partidului Popular European (PPE), alături de o delegație a PNL.

Klaus Iohannis, la Zagreb, miercuri, 20 Noiembrie 2019, participare la Summitul PPE și alegerea lui Donald Tusk ca președinte al formațiunii europene:

Este o situație foarte bună pentru noi în cadrul PPE. De aceea am venit aici la Summit-ul PPE. Cu siguranță, în această configurație, ne va ajuta să avem și președinte și premier din PPE. Influența PPE în toate structurile europene va fi mult mai bună. Vom folosi această situație în interesul românilor.

Discuțiile în noua configurație vor duce la reluarea discuțiilor pe Schengen. Îl cunosc foarte bine pe Donald Tusk și mă bucur că a fost ales cu un vot covârșitor. Este un semn vizibil că falia est-vest dispare tot mai mult și e ceea ce ne dorim pentru România și români. Sper să ajungem la o maturitate asemănătoare statelor din Occident.

PPE s-a implicat pe extindere și vom continua sub președinția domnului Tusk” a declarat Iohannis la ieșirea de la Summit.

Summit PPE

Fostul premier polonez Donald Tusk a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE) de delegaţii reuniţi la Zagreb în congresul formaţiunii paneuropene.

Tusk, singurul candidat înscris pentru preşedinţia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru şi 39 de voturi împotrivă.

El îi succede lui Joseph Daul şi devine primul est-european la preşedinţia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, în anul 1976.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel