Kim Jong Un. Coreea de Nord se află într-o situație economică grea. Pandemia a afectat statul comunist

Pixabay
Pixabay

Subiectul situației economice a Coreei de Nord a fost adresat de către liderul Kim Jong Un în cadrul unei adunări a partidului unic. 

Liderul nord coreean, Kim Jong Un, a declarat că situația economică a țării este una precară, descriind-o ca „cea mai rea situație dintotdeauna”. Acesta s-a adresat membrilor și liderilor din cadrul partidului unic, la o adunare politică din capitala Phenian, relatează Sky News. Acesta i-a somat pe secretari să ia măsuri pentru a remedia situația. Liderul se apropie de un moment tensionat în cei aproape 10 ani de când a devenit dictatorul Coreei de Nord. 

„Îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor, chiar și în cea mai precară situație, în care avem de înfruntat numeroase alte provocări fără precedent, depinde de celulele partidului și de organizațiile locale ale acestuia”, a spus Kim Jong Un în cadrul adunării. 

Situația economică a Coreei de Nord, ținută secretă pentru comunitatea internațională, a avut deja de suferit în urma conducerii ineficiente și a sancțiunilor aplicate de Statele Unite pentru problemele create în privința bombelor nucleare. Pandemia de coronavirus a șubrezit mai tare economia închisă a țării. Remarcile liderului sunt fără precedent și arată transparență, caracteristică nemaiîntâlnită până acum în regimul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel