Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă

Scutaru Cristina / 22 feb 2019 / 23:46 Salveaza PDF Comentarii
Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă
Descriere foto: Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă

Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă. Ketchupul este delicios și dă gust oricărui preparat.

Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă. Una dintre cele mai bune rețete de ketchup a fost dezvăluită de bucătarul Jamie Oliver.

Ketchup de casă. Jamie Oliver, rețetă. Ingredinte:

 

1 ceapă roșie, tăiată grosier

1/2 bulb de fenicul, tăiat grosier

1 tulpină de țelină apio

ulei de măsline

o bucată de ghimbir, decojit și tăiat grosier

2 căței de usturoi

1/2 de ardei iute roșu

1 legătură de busuioc

1 lingură cu semințe de coriandru

2 cuișoare

1 linguriță cu piper negru măcinat

sare de mare

1 kilogram de roșii bine coapte, tăiate grosier

500 grame de roșii la conservă

200 mililitri de oțet din vin roșu

70 de grame de zahăr brun.

Legumele trebuie să le puneți într-o cratiță mare cu puțin ulei de măsline. Se adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de busuioc, semințele de coriandru și cuișoarele. Puneți, după gust, piper și sare. Se gătește totul la foc mic timp de 10-15 minute până când se înmoaie legumele, amestecând din când în când. Adaugați toate roșiile și 350 mililitri de apă rece. Se fierbe totul la foc mic spre mediu până când compoziția se reduce la jumătate.

Adăugați frunzele de busuioc, după care mixați totul cu un blender. Se strecoară sosul, se pune într-o altă cratiță și se amestecă cu oțetul și zahărul. Se lasă la fiert până când se reduce și se îngroașă. La final asezonați după gust.

Se toarnă ketchupul în sticle sterilizate, se închid ermetic și se așază într-un loc întunecat și răcoros.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23