O rădăcină pisată şi transformată în pudră, amestecată cu apă şi apoi filtrată: Kava şi gustul ei de apă nămoloasă poate să îi facă pe mulţi să o regurgiteze, mai ales dacă nu este combinată cu un suc de fructe sau cu un alt supliment.
Cu toate acestea, efectele sale relaxante şi euforizante sunt tot mai la modă într-un oraş trepidant şi stresant precum New York.
"Dacă există într-adevăr un oraş care are nevoie de a se relaxa puţin şi de a-şi încetini ritmul, atunci acesta este New York", a declarat Harding Stowe, în vârstă de 31 de ani, proprietarul cafenelei Brooklyn Kava, amenajată în cartierul Bushwick din Brooklyn.
Ascensiune importantă
"Cred cu adevărat că această băutură (kava) va cunoaşte o ascensiune explozivă", a adăugat el.
Deşi consumul de kava ţine de tradiţii ancestrale din insulele Fiji şi din Polinezia, în Occident ea este tot mai mult considerată o alternativă sănătoasă la alcool de mulţi tineri care vor să se distreze fără să se trezească mahmuri în dimineaţa următoare.
"E cu adevărat relaxantă. Nu e precum alcoolul şi drogurile", a spus Sabrina Cheng, o tânără artistă din Brooklyn, devenită o clientă fidelă a cafenelei Brooklyn Kava. "Oricum, eu suport destul de rău alcoolul. Cu ajutorul kava, pot să îmi petrec toată ziua aici, să citesc o carte, să lucrez pe laptop, să discut", a adăugat ea, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News