Jumătate din forța globală de muncă, în pericol. 1,6 MILIARDE de oameni sunt vizați, spune ONU

Aproape jumătate din forța de muncă globală, 1,6 miliarde de oameni, sunt în „pericol iminent de a rămâne fără mijloace de trai" din cauza impactului economic al Covid-19.

Aproape jumătate din forța de muncă globală, 1,6 miliarde de oameni, sunt în „pericol iminent de a rămâne fără mijloace de trai" din cauza impactului economic al Covid-19, conform Organizației Internaționale a Muncii (OIM), transmite The Guardian.

Din populația muncitoare globală de 3,3 miliarde de oameni, aproximativ 2 miliarde lucrează în „economia informală", adică prin contracte pe termen scurt sau sunt liberi profesioniști, pierzând aproximativ 60% din venituri din prima lună a crizei. Dintre aceștia, 1,6 miliarde riscă să-și piardă locul de muncă, a avertizat OIM.

Noile estimări sunt și mai dure

„Se vede se pare, în cei mai rigizi termeni, că această criză a locurilor de muncă și toate consecințele sale se adâncesc în comparație cu ultimele noastre estimări, de acum trei săptămâni", a transmis directorul general al agenției din cadrul ONU, Guy Ryder, previzionând un impact „masiv" asupra sărăciei.

„Pentru milioane de muncitori, lipsa veniturilor înseamnă lipsa mâncării, lipsa siguranței și lipsa viitorului. Milioane de afaceri din întreaga lume abia mai respiră", a continuat Ryder. „Ei nu au economii sau acces la credite. Aceasta este fața reală a lumii muncii. Dacă nu-i ajutăm acum, vor pieri pur și simplu".

America de Nord și de Sud au fost cele mai afectate regiune după răspândirea rapidă a virusului prin SUA și Brazilia, însă liberii profesioniști și muncitorii cu contract limitat din Europa au fost și ei puși față în față cu falimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel