Judecător de la Tribunalul Bucureşti, întrebare despre SIIJ şi Dragnea la care nu a răspuns nimeni

Sursa: Facebook Liviu Dragnea
Sursa: Facebook Liviu Dragnea

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, de la Tribunalul Bucureşti, membru AMR, a pus o întrebare la care nimeni nu a răspuns în timpul dezbaterii din comisia juridică a proiectului de desfiinţare SIIJ. Întrebarea a avut legătură cu Liviu Dragnea, fost preşedinte PSD. 

"Nu am să reiau ce au spus colegele de la celelalte asociaţii profesionale, dar s-a vorbit despre legea asta la un moment dat ca fiind legea Dragnea. Nu, legea a fost cerută de noi, asociaţiile profesionale. De ce? Pentru că au apărut protocoalele secrete, pentru că am văzut ce s-a întâmplat. 

Asta mă face să mă întreb: dacă legea este legea Dragnea, asta înseamnă că eu, judecător, sunt Dragnea?", a spus Mădălina Afrăsinie în cadrul dezbaterilor. 

Întrebarea a rămas fără răspuns, însă judecătoarea a făcut referire la declaraţia politică a preşedintelui Comisiei, Alexandru Badea (USR), care la începutul şedinţei a spus că legea a fost cerută de Liviu Dragnea, dar şi că magistraţii s-ar fi opus înfiinţării ei. 

"Secţia a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea, într-o perioadă de mari regrese pentru justiţia din România. Din punctul meu de vedere, au fost două scopuri: primul, controlul politic al urmăririi penale a magistraţilor, iar al doilea a fost redirecţionarea unor dosare penale de la DNA către această secţie, prin implicarea unui magistrat. Dosare ale unor politicieni, în mod special. Este relevant că s-a încercat impunerea la conducerea acestei secţii a unei doamne care a declarat la CSM în cadrul interviului că  nu a fost niciodată un procuror independent. Asta spune totul! 

Un lucru relevant este că majoritatea judecătorilor s-a opus categoric înfiinţării aceste secţii, şi funcţionării ei", a declarat Alexandru Badea. 

VEZI Desființarea SIIJ, cu scandal. Ceartă în Comisia Juridică: Domnu` Badea, pe ce lume trăiți? Parlamentarii au ieșit din sală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel