Desființarea SIIJ, cu scandal. Ceartă în Comisia Juridică: Domnu` Badea, pe ce lume trăiți? Parlamentarii au ieșit din sală

Captură Video cu Alexandru Badea, preşedintele Comisiei Juridice
Captură Video cu Alexandru Badea, preşedintele Comisiei Juridice

Nicuşor Halici (PSD), vicepreşedintele Comisiei Juridice, l-a acuzat pe preşedintele Comisiei Juridice, Alexandru Badea (USR), de conducere în mod totalitar a Comisiei, după ce Bade a  încălcat procedura. 

Totul a început după ce preşedintele Comisiei, Alexandru Badea, nu a mai supus la vot procedura de lucru şi a început să facă declaraţii politice despre SIIJ. În acel moment, Nicuşor Halici, vicepreşedintele Comisiei, deputat PSD, a izbucnit şi l-a acuzat pe Badea că se comportă în mod totalitar la conducerea Comisiei. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Alexandru Badea: Secţia a fost înfiinţată la iniţiativa lui Liviu Dragnea, într-o perioadă de mari regrese pentru justiţia din România. Din punctul meu de vedere, au fost două scopuri: primul, controlul politic al urmăririi penale a magistraţilor, iar al doilea a fost redirecţionarea unor dosare penale de la DNA către această secţie, prin implicarea unui magistrat. Dosare ale unor politicieni, în mod special. Este relevant că s-a încercat impunerea la conducerea acestei secţii a unei doamne care a declarat la CSM în cadrul interviului că  nu a fost niciodată un procuror independent. Asta spune totul! 

Un lucru relevant este că majoritatea judecătorilor s-a opus categoric înfiinţării aceste secţii, şi funcţionării ei. 

Deputat: Domnu' Badea, pe ce lume trăiţi? A fost aviz pozitiv de la CSM, haideţi să nu mai manipulăm. 

Nicuşor Halici: Domnule preşedinte, tot ţin şi eu mâna ridicată pe procedură, că aţi anunţat o procedură la început, nu aţi supus-o votului sau măcar consultării comisiei, după care aţi încălcat-o şi aţi luat dvs cuvântul. 

Alexandru Badea: Dle Halici, dacă cumva aţi fost ales preşedinte în locul meu şi nu ne-aţi spus, vă invit să o faceţi. Deocamdată eu conduc această şedinţă, vă rog să nu mă întrerupeţi. Mulţumesc! 

Nicuşor Halici: Eu am ridicat mâna... Dle preşedinte, vedeţi că dvs trebuie să coordonaţi şedinţa, nu să o trataţi într-un mod autoritar şi totalitar, da? Eu am ridicat mâna pe procedură de la început. 

Alexandru Badea: Sunt om politic şi am dreptul la opinie. 

Nicuşor Halici: Trebuie să supuneţi dezbaterii comisiei procedura anunţată. 

Alexandru Badea a continuat cu declaraţia politică la adresa SIIJ. 

Nicuşor Halici: Dle preşedinte, nu respectaţi procedura... 

Deputată: Domnule preşedinte, nu vă supăraţi, chiar nu vă este jenă? Faceţi declaraţii politice... PSD şi Dragnea, atât ştiţi! Nu vă e ruşine? Vă pleacă invitaţii de aici, de ce îi lăsaţi să plece? 

Nicuşor Halici: Pe procedură. De ce încălcaţi procedura? Aţi spus că daţi cuvântul reprezentanţilor din sistemul de justiţie şi aţi făcut dumneavoastră o pledoarie politicianistă şi i-aţi făcut pe unii să plece din sală. 

A fost ulterior un scandal care s-a auzit pe fundalul şedinţei online, iar mai mulţi membri ai organizaţiilor din justiţie, dar şi parlamentari au plecat din sală. 

Alexandru Badea a vrut ulterior să dea cuvântul reprezentantei ÎCCJ, Corina Corbu, dar aceasta nu mai era în sală. 

Nicuşor Halici: După ce aţi trimis-o la plimbare cu declaraţiile dvs politicianiste... nu vă e ruşine?

Deputată: Unde vă credeţi aici? La USR pe tarla? 

Nici reprezentantul CSM nu a mai fost în sală pentru a lua cuvântul, aşa că Alexandru Badea i-a dat cuvântul reprezentantului Parchetului General. De-a lungul şedinţei, cei doi s-au mai contrazis pe tema procedurii de lucru. 

Nicuşor Halici a explicat într-un interviu pentru DC NEWS că este aproape sigur că nu va fi vot în Comisia Juridică pe  avizul pentru desfiinţarea SIIJ. 

VEZI ŞI Desfiinţare SIIJ. Nicuşor Halici, declarații înainte de dezbaterea din Comisia Juridică. Ce urmează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel