EXCLUSIV  Desfiinţare SIIJ. Nicuşor Halici, declarații înainte de dezbaterea din Comisia Juridică. Ce urmează

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Proiectul de desfiinţare a SIIJ este pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Juridice din 18.03.2021. 

Cu toate astea, se pare că nu va fi supus la vot avizul pentru proiect astăzi, Comisia Juridică urmând să se întrunească la o dată ulterioară pentru acest lucru. 

"PSD este împotriva desfiinţării SIIJ, e clar. Vedem dacă astăzi vom vorbi ca partide, pentru că sunt foarte multe asociaţii profesionale care vor lua cuvântul. Aproape cert, astăzi nu va fi vot, vor fi doar dezbateri", a spus Nicuşor Halici, deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei Juridice, pentru DC NEWS. 

Camera Deputaţilor decide ce decide şi Comisia Juridică 

Conform cutumei parlamentare, ce decide Comisia Juridică dă un semnal şi pentru deputaţi, care până acum au luat decizii similare. 

"Pe cutumă, până acum plenul Camerei nu a dat altceva decât raportul. Obligatoriu va merge mai departe proiectul, noi suntem doar prima camera sesizată, va merge şi la Senat. De principiu, dacă Comisia Juridică votează respingere, şi plenul votează la fel. Dar nu înseamnă că la Senat nu se poate schimba",  a mai spus Nicuşor Halici. 

Teoretic, coaliţia de guvernare are majoritate în Comisia Juridică, 15 din 28 de membri (cinci de la USR-PLUS, opt de la PNL, doi de la UDMR). Însă UDMR ar putea răsturna calculele şi ar putea pune din nou beţe în roate proiectului. Sunt declarații împotrivă și de la PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel