John Kerry, discuții cu Vladimir Putin și Serghei Lavrov, în Rusia. Emil Hurezeanu: O surpriză

Secretarul american de Stat John Kerry a discutat, marți, cu președintele rus Vladimir Putin și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Rusia. 

Serghei Lavrov a afirmat că SUA şi Rusia trebuie să rezolve conflictul din Ucraina pe cale diplomatică.

"E o surpriză pentru noi. Pentru marile puteri e probabil efectul unor discuţii pregătitoare, al unor exerciţii în timp de diplomaţie de culise, care iată că au şi un rezultat. Asistăm probabil la desfăşurarea unor secvenţe spre o posibilă pace, spre un posibil acord care să depăşească Minsk II în ce priveşte Ucraina, relaţiile ruso-ucrainene şi prin consecinţă şi cu ceilalţi", a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

Analistul a adăugat: "Până acum nu au discutat despre asta. Nu uitaţi că SUA s-au abţinut să participe la acest dialog, care a fost Minsk I, Minsk II. Americanii au fost mai degrabă eluzivi, retraşi. Exista o postură fermă, apăsată a republicanilor în congres, care vroiau să livreze arme letale defensive ucrainenilor. Germanii, alţi parteneri occidentali, s-au opus, administraţia Obama, de asemenea, s-a opus. De fapt, aceste arme letale defensive pentru ucraineni sunt mai ales pentru republicani o armă cu efect prematur, letală, sau dacă nu letală, ofensivă anti-Obama. Şi lucrurile au rămas aşa. Iată că acum, când America face primul pas spre o redeschidere a dialogului cu Rusia, prin miniştrii de externe, anunţă şi metodele acestei posibilităţi de revenire la normalitate. Metoda diplomatică. E pentru prima oară când se vorbeşte despre asta în mod explicit. Până acum nu au fost excluse metodele de sancţionare economică, eventual militară, de îngheţare a relaţiilor diplomatice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel