Joe Biden: Sancțiunile pentru Nord Stream 2 ar fi contraproductive pentru relațiile europene. Reacție din Polonia / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, i-a spus unui jurnalist polonez de ce a renunțat la sancțiunile împotriva proiectului de conducte ruso-german Nord Stream 2.

În urmă cu o săptămână, administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei și CEO-ului care supraveghează construcția proiectului de conducte de gaze naturale Nord Stream 2 din Federația Rusă.

Secretarul de stat Antony Bliinken a anunțat că administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei și CEO-ului care supraveghează construcția proiectului de conducte de gaze naturale Nord Stream 2 din Federația Rusă. Inițial, Germania anunțase acest lucru (vezi AICI).

Blinken a renunțat la sancțiuni, deși Congresul a primit un raport privind proiectul de conducte de la Departamentul de Stat, care a concluzionat că compania Nord Stream 2 AG și CEO-ul său Matthias Warnig, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, s-au angajat în activități sancționabile. Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a spus că sancțiunile sunt doar „unul dintre multele instrumente” care pot fi utilizate (citește mai mult AICI).

Biden, precizări privind renunțarea la sancțiuni

Președintele SUA, Joe Biden, i-a spus unui jurnalist polonez motivul pentru care a renunțat la sancțiunile impuse proiectului de conducte ruso-german Nord Stream 2. Clipul a fost publicat pe Twitter de corespondentul radioului polonez al Casei Albe Marek Wałkuski, care a avut ocazia să-l întrebe personal pe Biden despre motivul pentru care Statele Unite au renunțat la sancțiunile impuse Nord Stream 2.

Președintele SUA a declarat că, deși s-a opus construcției conductei încă de la început, a renunțat la impunerea de noi sancțiuni, deoarece Nord Stream 2 „era aproape complet terminat” până venirea sa în funcția de președinte al SUA.

„Pentru că este aproape complet terminat, numărul unu ... și nu e ca și cum aș putea permite Germaniei să facă ceva sau nu ... A merge mai departe și a impune sancțiuni ar fi, cred, contraproductiv în ceea ce privește relațiile noastre europene”, a recizat Joe Biden pentru jurnalistul polonez.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a vorbit recent în contextul deciziei americane de a nu prelungi sancțiunile și a subliniat că Nord Stream 2 este un proiect care rupe solidaritatea UE.

Polonia, reacție dură

„Încă sper că abordarea americană va duce la stoparea finalizării Nord Stream 2. Acest lucru este crucial, deoarece conducta nu poate deveni un instrument pentru șantaj. Nu vrem să fim șantajați și, mai presus de toate, nu vrem ca Rusia să aibă un astfel de instrument pentru șantajarea Ucrainei, Belarusului și a altor țări europene în viitor ”, a spus premierul de la Vașovia.

Morawiecki a subliniat că Nord Stream 2 a fost un proiect periculos pentru Europa, întrucât a permis Rusiei să-și mărească puterea pe care o poate folosi ulterior împotriva Uniunii Europene. El a adăugat că va ridica această problemă la viitoarea reuniune, deoarece liderii UE vor reveni la discutarea problemei privitoare la relațiile cu Rusia, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel