Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu, scos la licitaţie

Sebastian Florea / 12 iul 2018 / 07:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Jocul de şah de mari dimensiuni care a aparţinut soţilor Ceauşescu este scos la licitaţie.

Licitaţia de Jocuri Nobile, care cuprinde o colecţie de vinuri, dar şi jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu, va avea loc joi, de la ora 19,00, la Palatul Cesianu-Racoviţă, anunţă Artmark.

'În licitaţia din data de 12 iulie, se regăsesc varii jocuri de epocă, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitaţie, florete de scrimă şi multe altele. (...) Mărturia pasiunii dictatorului este prezentă în licitaţia Artmark. Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu datează din 1976 şi este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag şi picioare sculptate - preţ de pornire 600 euro', precizează sursa citată. Artmark propune publicului şi o colecţie de vinuri.

'Pentru ca jocul licitaţiei să fie mai aprins, Artmark propune publicului şi o colecţie de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franţuzeşti şi italiene (Colecţie de 79 sticle de vinuri franţuzeşti, 1984 - 2005, preţ de pornire 8.500 euro, Colecţie de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989 - 2009, preţ de pornire 5.500 euro etc.)', arată Artmark.

Vezi și: Războiul stelelor. Preţ record la licitaţie


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25