Japonia a impus sancțiuni împotriva a 398 de persoane și 28 de organizații din Rusia. Familiile lui Putin și a lui Lavrov, vizate

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 398 de persoane și 28 de organizații din Rusia. Familiile lui Putin și a lui Lavrov, vizate / Foto: Pixabay, de
Japonia a impus sancțiuni împotriva a 398 de persoane și 28 de organizații din Rusia. Familiile lui Putin și a lui Lavrov, vizate / Foto: Pixabay, de

Japonia a anunțat că a impus sancțiuni împotriva a 398 de persoane și 28 de organizații din Rusia.

Ministerul de Externe japonez a anunțat impunerea de sancțiuni împotriva a 398 de cetățeni ai Rusiei și a 28 de organizații din Federația Rusă în legătură cu situația din jurul Ucrainei, scrie Interfax.

Potrivit unei declarații publicate pe site-ul Ministerului de Externe japonez, ”pentru a menține pacea și securitatea internațională și pentru a aduce contribuția Japoniei la eforturile internaționale de asigurare a păcii internaționale”, măsuri precum înghețarea activelor sunt introduse împotriva a 398 de persoane din Rusia și împotriva a 28 de organizații.

Printre cei supuși sancțiunilor japoneze se numără 385 de deputați ai Dumei de Stat ai Federației Ruse, precum și Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, fiicele lui Vladimir Putin. În plus, Maria Lavrova și Ekaterina Vinokurova apar în lista celor sancționați ca ”soția și fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov”.

Lista comandanților ruși sancționați de Japonia

Printre cei sancționați de Japonia se află și comandantul șef al marinei ruse Nikolai Evmenov, viceamiralul său adjunct Vladimir Kasatonov, comandantul flotei de la Marea Neagră amiralul Igor Osipov, comandanții șefi ai forțelor terestre Oleg Salyukov și Serghei, comandantul  Forțelor Aerospațiale Ruse - Surovikin,  dar și comandantul Forțelor Aeriene Ruse, Serghei Dronov.

Sancțiunile l-au inclus și pe prim-adjunctul comandantului flotei Mării Negre, Serghei Pinciuk, comandantul districtului militar de sud Aleksey Avdeev, comandantul adjunct al districtului militar de sud Rustam Muradov și comandantul Armatei a 8-a de arme combinate de gardă a districtului militar de sud Andrey Sychevoi.

În plus, Japonia a impus sancțiuni pentru 26 de întreprinderi și două bănci rusești. Printre organizațiile incluse în lista de sancțiuni se numără JSC NPK Tekhmash, Ryazan Design Bureau Globus, Arzamas Research and Production Enterprise Temp-Avia, Vympel State Machine-Building Design Bureau,  Arsenyev Aviation Plant Progress și alții.

Activele Alfa-Bank Rusia și Sberbank vor fi și ele înghețate, iar tranzacțiile cu acestea sunt interzise, ​​începând cu 12 mai. Ministerul japonez de Externe a clarificat că este introdusă și o interdicție a investițiilor străine în Federația Rusă. Din 12 mai, acestea se vor desfășura doar cu autorizații speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel