Jan Kuciak, onorat post-mortem la Berlin

Jurnalistul slovac de investigaţii, Jan Kuciak, asasinat în februarie, a fost onorat postum cu un premiu acordat de şcoala de jurnalism a grupului editorial german Axel Springer, informează joi dpa.

Kuciak, care a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Slovacia, este primul laureat al premiilor Academiei Axel Springer, care onorează activitatea excepţională a tinerilor jurnalişti din ţările non-germanofone.

Tânărul jurnalist de 27 de ani a fost ucis în locuinţa lui din capitala slovacă Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul Slovaciei şi mafia italiană.

[citeste si]

Sora lui Jan Kuciak, Maria, şi redactorul-şef al portalului de ştiri slovac aktuality.sk, Peter Bardy, au primit premiul - în valoare de 5.000 de euro - în cadrul unei ceremonii organizate la Berlin de Premiile Axel Springer pentru Tineri Jurnalişti.

Kuciak a fost jurnalist de investigaţii în cadrul echipei de la aktuality.sk, care face parte din grupul media Ringier Axel Springer Slovacia.

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o criză politică în Slovacia, conducând în martie la demisia premierului Robert Fico, urmată la 16 aprilie de cea ministrului de interne, Tomas Drucker, din noul guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel