Jaf de proporţii la Madrid. Au fost furate zeci de milioane de euro în Bitcoin

Pexels
Pexels

Un antreprenor spaniol a rămas fără o sumă însemnată de bani sub formă de bitcoin. 

Un proeminent antreprenor din sectorul digital a reclamat că un grup de hoţi i-au furat "câteva zeci de milioane de euro în bitcoini" după ce i-au jefuit apartamentul din Madrid, relatează miercuri presa spaniolă preluată de dpa și Agerpres. 

Victima s-a plâns că atacatorii l-au torturat timp de patru ore, forţându-l să le spună parolele de acces la averile sale virtuale.

Au intrat cu forța în casă

Grupul era format din patru sau cinci inşi care au sunat la uşa apartamentului şi au intrat cu forţa după ce antreprenorul le-a deschis. Poliţia spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor din media. Se bănuieşte că hoţii provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menţionat un purtător de cuvânt.

Jaful a avut loc marţi într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetăţean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăieşte în Spania de la finele anilor 1990.

Legați și cu căluș în gură

Acesta a mai declarat că în apartament se mai aflau în momentul jafului alţi doi bărbaţi, un prieten al său şi un meseriaş, care au fost legaţi şi li s-au pus căluş, şi că hoţii l-au atacat cu un taser, l-au zgâriat pe piept cu un cuţit şi l-au stropit în ochi cu un spray.

Din casa victimei ar mai fi fost sustrase laptopuri, tablete şi telefoane mobile. Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această acţiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbaţi cu feţele acoperite ieşind din clădire cu mai multe genţi de mari dimensiuni.

Jaf de mii de euro la o bancă din Brăila, în plină zi 

O sucursală BRD din Brăila a fost jefuită astăzi, la prânz, informează debraila.ro. Presa locală precizează, citând surse din rândul anchetatorilor, că suma furată s-ar ridica la câteva mii de euro. 

În imaginile publicate de site-ul citat se vede cum un bărbat intră în sucursală purtând un hanorac cu glugă, mască chirurgicală și mănuși și se îndreaptă spre un birou. După ce îi intinde angajatei un bilet pe care scria un mesaj amenințător, bărbatul îi face semn către sertarul cu bani. Femeia deschide sertarul și fuge, iar bărbatul îl golește de bani.

Ulterior, hoțul s-a făcut nevăzut. Polițiștii încă îl caută pe individ. 

"Astăzi, în jurul orei 14,05, o angajată a unei sucursale bancare de pe raza municipiului a sesizat prin apel 112 faptul că o persoană necunoscută ar fi sustras din incinta sucursalei o sumă de bani, după care ar fi fugit. În acest moment, poliţiştii împreună cu jandarmii brăileni efectuează activităţi de verificare şi căutare pentru localizarea şi depistarea persoanei în cauză", arată un comunicat al IPJ Brăila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel