Italia va recruta 300 de muncitori migranți din Liban, Coasta de Fildeș și Etiopia ca parte a unui proiect pilot

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Italia va accepta 300 de muncitori migranți din Liban, Coasta de Fildeș și Etiopia, fără statut de refugiat, în cadrul unui proiect pilot condus de Comunitatea Sant'Egidio, o organizație caritabilă și de advocacy catolică, relatează Reuters.

Aceste "coridoare de muncă", convenite vineri de Sant'Egidio cu Ministerul de Interne, urmează angajamentele guvernului de dreapta al premierului Giorgia Meloni de a găsi un echilibru între o abordare dură a migrației ilegale și deschiderea pentru migrația legală.

Italia are una dintre cele mai îmbătrânite populații din lume, iar forța de muncă se restrânge rapid. Există un deficit de muncitori în locurile de muncă slab plătite din sectorul industrial, ospitalitate și îngrijire la domiciliu. Grupurile de afaceri încearcă să recruteze forță de muncă relativ ieftină din țări mai sărace din afara Uniunii Europene.

Personalul Sant'Egidio va ajuta la selectarea și recrutarea migranților în țările lor de origine, oferindu-le cursuri de limbă italiană și pregătire profesională pentru locuri de muncă specifice ce le sunt rezervate înainte de a se muta, a precizat organizația caritabilă.

Inițiativa este o ramură a "coridoarelor umanitare" pe care Sant'Egidio le gestionează împreună cu alte organizații caritabile creștine, prin care peste 7.000 de refugiați au putut intra legal în Italia din 2016.

Cu toate acestea, aceste numere sunt mici în raport cu fenomenul migrației. Italia a înregistrat aproximativ 158.000 de sosiri ilegale pe mare din Africa de Nord anul trecut și peste 16.000 până în prezent, conform datelor Ministerului de Interne.

Administrația Meloni a extins numărul vizelor de muncă pentru cetățenii din afara UE la 452.000 pentru perioada 2023-2025. Aceste vize beneficiază în mod obișnuit migranții fără acte deja aflați în Italia care folosesc cotele pentru a-și legaliza situația, iar cererile online pentru ele au fost depășite masiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel