ISU a început controalele în biserici şi mânăstiri

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au demarat, miercuri, activităţi de control, informare preventivă şi asistenţă tehnică de specialitate în 58 de biserici şi mânăstiri din judeţ, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor. 

Potrivit sursei citate, pompierii vor fi prezenţi în bisericile şi mânăstirile din judeţ cu afluenţă mare de credincioşi, pentru a elimina orice risc de izbucnire a unui incendiu, astfel încât slujbele religioase să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

'Se va urmări modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor, starea căilor de acces şi evacuare, existenţa dotării cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor şi starea acestora, sistemele de încălzire, instalaţiile electrice şi sistemul lor de exploatare. De asemenea, pe parcursul acestor activităţi, preoţii şi personalul neclerical vor fi instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora', a precizat Nistor.

Reprezentanta ISU Mehedinţi a mai arătat că vor fi controlate şi spaţiile de cazare şi muzeale, anexele în care sunt amplasate lumânările aprinse şi se va interzice igienizarea cimitirelor prin arderea ierburilor şi blocarea reţelelor de drumuri către lăcaşele de cult. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel