Israel redeschide granițele cu Egiptul. Locuitorii pot ajunge în Sinaiul egiptean

Pixabay
Pixabay

Israelul își redeschide granițele la un an de la închiderea acestora. Locuitorii pot trece acu în Egipt, pentru a ajunge în Sinai, cu ocazia Paștelui evreiesc. 

Israelul a redeschis marţi punctul de trecere Taba, închis de la începutul pandemiei de COVID-19, pentru a le permite locuitorilor să se deplaseze în Sinaiul egiptean cu ocazia vacanţei de Pesah (Paştele evreiesc), transmite AFP.

Autoritatea aeroportuară israeliană indicase luni că, de marţi până la 12 aprilie, 300 de persoane vaccinate anti-COVID-19 sau infectate cu noul coronavirus ar putea traversa, doar pe jos, prin terminalul Taba pentru a ajunge în Sinai.

Ea a precizat că un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore va fi solicitat oricărei persoane care doreşte să treacă această frontieră în ambele sensuri.

Terminalul a fost închis din cauza pandemiei


Numeroşi israelieni se deplasează în fiecare an în peninsula egipteană Pesah. Terminalul Taba a fost însă închis din martie 2020 din cauza pandemiei, a indicat purtătorul de cuvânt al Autorităţii aeroportuare israeliene, Ofer Lefler.

Israelul înregistrează de câteva săptămâni un recul al pandemiei de COVID-19 graţie mai ales unei vaste campanii de vaccinare lansate pe 19 decembrie.

Țara a ieșit gradual din carantină



Ţara cu 9,2 milioane de locuitori, dintre care peste jumătate au primit două doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech, a ieşit gradual de la începutul lui februarie din a treia carantină.

Premierul Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic american care permite Israelului să obţină rapid milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în schimbul datelor biomedicale privind efectele sale. De atunci, rata de infectare a populaţiei a scăzut constant, ajungând luni la 1,2% faţă de 6% la finalul lunii februarie, potrivit Ministerului Sănătăţii israelian.

De la debutul pandemiei, un număr de 6.194 israelieni infectaţi cu noul coronavirus au decedat, dintr-un total de 832.000 de bolnavi de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel