Israelul propune o brățară de urmărire în locul carantinei instituționalizate

Pexels
Pexels

În Israel se testează un nou sistem de urmărire care să ia locul carantinei instituționalizate din hotelurile păzite de militari.

Israelul a lansat un nou device care vine să înlocuiască carantina pentru viitorii vizitatori ai țării. Cei care ar alege să poarte brățara nu ar mai fi obligați să facă cele 2 săptămâni de carantină instituționalizată, anunță RT. Brățara a născut, însă, controverse, fiind considerată o încălcare a intimității.

Programul pilot, început deja

Un program pilot de testare a brățării a început de luni, 1 martie, pe Aeroportul Internațional Ben Gurion. 100 de persoane au primit la aterizare brățara și astfel au evitat să rămână în carantină la un hotel păzit de militarii israelieni. Cei care au optat pentru brățară au primit pe lângă dispozitivul electronic, o aplicație pe telefon și un dispozitiv de urmărire care se montează pe perete, acasă. În momentul în care o persoană se îndepărtează prea mult de dispozitivul de perete, sunt alertate autoritățile. 

Îngrijorările vin în contextul interdicției primite de agenția de spionaj Shin Bet de a urmări persoanele infectate cu SARS-CoV-2 și contacții acestora. Compania producătoare a brățării, SuperCom, susține că deviceul nu este un dispozitiv de urmărire și că oferă tuturor libertatea de a se întoarce acasă să facă carantina. Compania este cunoscută pentru colaborările ei cu mai multe guverne ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel