Islanda - România, rezultat final în preliminariile CM 2022. Speranțe pentru naționala antrenată de Rădoi

Islanda - România, preliminarii CM 2022. Rădoi vede revanșa cu nordicii / LIVE score - Rezultat final
Islanda - România, preliminarii CM 2022. Rădoi vede revanșa cu nordicii / LIVE score - Rezultat final

Echipa naţională de fotbal a României a întâlnit, joi seară, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă extrem de importantă din preliminariile CM 2022. 

Fotbalistul echipei naţionale a României, Dennis Man, a declarat, joi seara, după victoria cu 2-0 cu Islanda în preliminariile CM 2022, că el şi colegii săi şi-au luat revanşa după înfrângerea de anul trecut din semifinalele barajului de calificare la EURO 2020 şi acum se întorc acasă fericiţi.

'Sunt trei puncte importante, ne bucurăm foarte mult că am reuşit să luăm cele trei puncte. Acum ne concentrăm pe următorul meci. Ne-am luat revanşa în faţa Islandei, mergem acasă fericiţi acum. Sunt trei puncte importante care ne dau încredere pe viitor. Aveam nevoie de încredere, de puţină motivaţie', a spus Man la Pro Tv.

'Luptăm la victorie în fiecare meci, eu am încredere mare în băieţi, suntem un grup grozav. Egalul Macedoniei de Nord cu Armenia (n.r. - 0-0) e un rezultat foarte bun pentru noi. Acum vom da totul la următorul meci pentru a lua cele trei puncte. Dorinţa mea de a ajunge la Cupa Mondială este foarte mare, fiecare dintre noi îşi doreşte, e un vis pentru noi toţi. Vom da totul pentru a ajunge acolo', a adăugat Man.

România a învins Islanda, scor 2-0!

GOOOOL  pentru România! Nicolae Stanciu marchează în minutul 83! Islanda - România, scor 2-0!

Min. 66: Ocazie România! Denis Alibec încearcă o semi-foarfecă, dar mingea trece peste poartă.

Min. 54: Ocazie Islanda! Gudmunsson centrează periculos, dar Bjarnarsson ratează șansa de a egala scorul.

România marchează, în minutul 47, prin golul lui Man și duce scorul la 1-0! 

Islanda - România, scor 0-0, la pauză!

Min. 44: Ocazie România! Alibec șutează puternic din afara careului, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 42: Ocazie România! Man șutează din interiorul careului, dar mingea este prinsă de portarul Runarsson.

Min. 39: Ocazie România! Dragoș Nedelcu șutează de la distanță, dar fără rezultat. Runarsson prinde mingea.

Min. 30: Sorescu ratează o nouă ocazie pentru România

Min.29: Ocazie mare ratată de Islanda. Portarul Niță are o intervenție incredibilă și ține tabela intactă!

Min. 23: Ocazie uriașă pentru România, ratată de Sorescu!

Min. 15: Ocazie pentru Islanda! Kjartansson lovește periculos mingea cu capul, dar Florin Niță prinde balonul fără probleme.

Min. 10: Ocazie Islanda! Baldursson ajunge la o minge în interiorul careului și trimite cu capul spre poarta lui Niță, dar tentativa este imprecisă.

Min. 9: Camora este aproape de autogol.

Min. 8: Dragoș Nedelcu primește cartonașul galben

Min. 5: Ocazie pentru România! După o eroare a portarului Runarsson, Alibec șutează pe lângă poartă.

A început partida!

DC NEWS vă ține la curent cu cele mai importante momente ale partidei!

Andrei Raţiu, Dragoş Nedelcu şi Deian Sorescu sunt surprizele selecţionerului Mirel Rădoi, în echipa de start a naţionalei României pentru partida cu Islanda, care are loc joi seara, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

Iansi Hagi sau Răzvan Marin, care creditaţi cu şanse mari de a fi titulari, se află pe banca de rezerve.

Echipa României vine după patru înfrângeri consecutive, două în meciuri oficiale (cu Germania şi Armenia) şi două în partide amicale (Anglia şi Georgia).

Echipele de start: Islanda: 13. Runar Runarsson - 2. Birkir Saevarsson, 6. Hjoertur Hermannsson, 21. Brynjar Ingi Bjarnason, 5. Gudmundur Thorarinsson - 8. Birkir Bjarnason, 4. Victor Palsson, 15. Andri Fannar Baldursson - 7. Albert Gudmundsson (căpitan), 9. Vidar Kjartansson, 10. Johann Gudmundsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson.

Rezerve: 1. Hannes Halldorsson, 12. Patrik Gunnarsson - 3. Jon Gudni Fjoluson, 11. Arnor Sigurdsson, 14. Kari Arnason, 16. Isak Bergmann Johannesson, 17. Mikael Anderson, 18. Alfons Sampsted, 19. Jon Dagur Thorsteinsson, 20. Thorir Johann Helgason, 22. Andri Gudjohnsen, 23. Ari Skulason.

România: 1. Florin Niţă - 21. Andrei Raţiu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 5. Ionuţ Nedelcearu, 22. Mario Camora - 23. Nicolae Stanciu, 14. Dragoş Nedelcu, 8. Alexandru Cicâldău - 20. Dennis Man, 7. Denis Alibec, 13. Deian Sorescu. Selecţioner: Mirel Rădoi.

Rezerve: 12. Andrei Vlad, 16. Mihai Aioani - 2. Andrei Cordea, 3. Alin Toşca, 4. Cristian Manea, 9. Jovan Markovic, 10. Ianis Hagi, 11. Dorin Rotariu, 15. Marius Marin, 17. Adrian Rus, 18. Răzvan Marin, 19. Darius Olaru.

Arbitru: Aleksei Kulbakov; arbitri asistenţi: Dmitri Juk, Oleg Maslianko; al patrulea oficial: Viktor Şimusik (toţi din Belarus) Arbitru video: Vitali Meşkov; arbitru asistent video: Serghei Ivanov (ambii din Rusia) Delegat UEFA: Jan Willem van Dop (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Robert Sedlacek (Austria).

-------------------------------------------------------------

Gheorghe Popescu a transmis un mesaj înaintea partidei: "Diseară, echipa națională joacă împotriva Islandei primul meci din seria de trei pe care le va disputa în această lună. Îmi amintesc de un joc pe care l-am disputat la Reykjavik, pe 9 octombrie 1996, în preliminariile pentru Coupe du Monde 1998. Am învins atunci Islanda cu 4-0, iar eu mi-am făcut cadou un gol chiar de ziua mea. Împlineam 29 de ani și eram căpitanul Barcelonei.

În acele vremuri, cu adversarii facili ne puneam o singură întrebare: scorul. Sigur, Islanda nu mai e un adversar facil, dimpotrivă. Cu toate problemele pe care le au azi, cred că vom întâlni un adversar care se va mobiliza în stilul propriu.

Am încredere în jucătorii noștri, cărora le urez succes în realizarea unui obiectiv deloc ușor, calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. O competiție la care nu am mai fost prezenți chiar de la acea ediție din Franța. Hai, România".

CITEȘTE ȘI Ronaldo, One Man Show în Portugalia - Irlanda. Două goluri decisive, a ratat penalty, a lovit cu pumnul un adversar / VIDEO

Rădoi - Pentru mine meciul cu Islanda e o revanşă, am rămas acasă la European, vreau să mergem la Mondial

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Reykjavik, că îşi doreşte revanşa în faţa Islandei, precizând că dacă prima reprezentativă a fost oprită anul trecut în semifinalele barajului de calificare la EURO 2020 (scor 1-2), de data aceasta vrea victoria şi calificarea la Cupa Mondială din 2022.

"După părerea mea va fi un meci greu mâine, pentru că se vor întâlni două echipe cu jucători foarte dinamici de la mijloc în sus. Vor fi multe ocazii de poartă pentru ambele echipe şi cred că învingătoarea va fi cea cu organizare defensivă mai bună. În momentul în care a fost tragerea la sorţi, eu chiar mi-am dorit să jucăm cu Islanda. Nu ştiu dacă şi jucătorii, dar eu sper ca până la ora jocului să îi fac să înţeleagă importanţa acestui meci. Pentru mine este o revanşă şi aşa va fi cu siguranţă şi pentru jucătorii care au fost anul trecut aici. Adică în contextul actual, am rămas acasă la European, dar vreau să mergem la Mondial. Totul se rezumă la această propoziţie şi pentru mine şi pentru ei", a spus Rădoi.

CITEȘTE ȘI CM 2022. Franţa, ţinută în şah de Bosnia. Rezultate și clasament

"Jucătorul cheie al Islandei a fost Sigurdsson anul trecut (n.r. - autorul celor două goluri ale Islandei), dar acum el nu se află în lot. Acum, cu noul antrenor, cred că jocul Islandei se va schimba, la fel şi sistemul lor. În opinia mea Islanda de acum este mai bună decât Islanda de anul trecut. Asta chiar dacă are în lot foarte mult jucători tineri. Pentru că ei creează presiune asupra adversarului care are mingea din primul până în ultimul minut. Iar din acest punct de vedere pentru noi va fi dificil, pentru că suntem o echipă care ne place să creăm şi să ţinem mingea jos. Partida de mâine seară este cea mai importantă pentru că avem de luat o revanşă şi poate fi şi un mare avantaj din punct de vedere mental pentru meciurile care urmează", a adăugat el, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI 'Tokyotricolorii' s-au întors în țară după rușinea de la JO. Marius Marin, ironie slabă la adresa fanilor români: Mulțumim celor 15% dintre voi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel