Irlanda respinge propunerea americană privind un impozit minim global

Irlanda va menţine  impozitul pe profitul companiilor la nivelul de 12,5%
Irlanda va menţine impozitul pe profitul companiilor la nivelul de 12,5%

Ministrul irlandez de finanţe, Paschal Donohoe, a declarat marţi că Irlanda nu intenţionează să majoreze rata impozitului pe profit, una dintre cele mai scăzute din lume, respingând planul preşedintelui american, Joe Biden, de a stabili un nivel de impozitare de 'cel puţin' 15% la nivel mondial, notează AFP.

'Avem foarte serioase rezerve cu privire la o rată minimă de impozitare globală la un nivel ce ar însemna că doar anumite ţări, şi cu siguranţă marile economii, vor putea beneficia de această bază', a declarat ministrul pentru Sky News. Potrivit canalului de televiziune, Paschal Donohoe a subliniat că ţara sa va menţine mulţi ani în continuare impozitul pe profitul companiilor la nivelul de 12,5%.

La iniţiativa Washingtonului, negocieri sunt în curs la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) cu scopul de a introduce un impozit minim pe profitul companiilor multinaţionale armonizat în diferite ţări. Administraţia Biden le-a propus joi partenerilor săi din OCDE să stabilească la 'cel puţin' 15% acest nivel, îndemnându la continuarea discuţiilor cu scopul de a fi 'ambiţioşi' şi 'de a majora această rată'.

Reforma îşi propune să pună capăt concurenţei fiscale dintre ţări. Proiectul adus în discuţie de administraţia Biden intervine în timp ce preşedintele Statelor Unite încearcă să crească impozitele pe profit pentru a finanţa un plan masiv de investiţii. OCDE, care reuneşte 36 de ţări, printre care Irlanda, îşi exprimase dorinţa de a obţine un acord global de principiu în cursul reuniunii miniştrilor de finanţe din G20, la 9 şi 10 iulie, apoi la o reuniune finală în octombrie, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel