Irina Jianu: Am refuzat trocul cu procurorii. M-am gândit la sinucidere

Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Irina Jianu, spune, în primul său interviu după eliberarea din închisoare, că a refuzat să facă un troc cu procurorii pentru a i se reduce din pedeapsă.

Irina Jianu a fost eliberată săptămâna trecută, pe 13 ianuarie, după ce a fost condamnată la şase ani şi nouă luni de puşcărie, rezultată în urma contopirii condamnărilor din "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian".

Ea a fost eliberată pentru că are peste 60 de ani și a executat peste o treime din pedeapsă. Totodată, ea a redactat o lucrare științifică. 

Într-un interviu difuzat în ediția de luni a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, Irina Jianu a spus că ținta în dosarele în care ea a fost condamnată se numea Adrian Năstase. 

Trofeul calității. Irina Jianu, fosta șefă a ISC, eliberată condiționat

"Au avut o singură țintă: dl Năstase. Asta a fost ținta", a spus fosta șefă a ISC. Ea a precizat că s-a gândit la sinucidere, dar nu a încercat niciodată să-și curme viața datorită lui Năstase.

"A încercat să se sinucidă și am văzut nebunia din seara aceea. A vrut să provoace o schimbare în mentalitatea oamenilor. Dacă eu mă sinucid se va spune în sfârșit că sunt nevinovat și se va face ceva în seara asta", a spus Jianu.

Irina Jianu a declarat că a refuzat să facă un troc cu procurorii.

"Și  de ce trebuia să accept? Un om se naște cu un lucru, așa l-a dat Dumnezeu: demnitatea. Și l-a lăsat să aleagă. De ce să-mi dau eu demnitatea? (...) Să scriu ceea ce mi se dictează? Păi se dictează. Se dictează și atunci pot să scriu, nu. Să știți că 80% sau 98% dintre martori sunt declarații dictate. Pe surse, când dați ceva, eu acum spun: e dictată", a afirmat Irina Jianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel