EXCLUSIV  Iresponsabilitate criminală la o școală din București. Un nou Colectiv?

Acuzații grave la Gimnaziul Regele Mihai I din sectorul 6, București, unde Asociația de părinți acuză direcțiunea instituției că ține extinctoarele încuiate în arhivă.

La doar un an de la tragedia din clubul Colectiv, Maria Cernat, membră în Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale Regele Mihai I susține că ”încă avem situații în care iresponsabilitatea și neglijența creează cadrul perfect pentru noi posibile catastrofe”. 

Potrivit acesteia, pe holurile instituției unde învață sute de elevi, nu există niciun extinctor. Din cele semnalate de ea, extinctoarele sunt încuiate în arhivă, iar singura care deține cheia este directoarea Florica Popa.

Asociația de părinți a semnalat direcțiunii în mai multe rânduri situația însă ea nu s-a remediat. Asociația își arată îngrijorarea cu privire la un posibil incendiu.

Contactată în exclusivitate de DC News, Florica Popa directoarea gimnaziului, susține că este victima unei campanii de denigrare, iar informația este falsă, întrucât extinctoare există iar cele depozitate în arhivă, la care Asociația de părinți face referire sunt cele de rezervă.

Directoarea Florica Popa a subliniat faptul că ”extinctoarele există și sunt la locul lor” dar și că hidranții sunt funcționali.

Directoarea gimnaziului ne-a declarat că ”din momentul în care am câștigat concursul de director, a început o campanie de denigrare la adresa mea” deoarece spre deosebire de foarte multe școli ”am avut un contracandidat din școală”. Totodată, Florica Popa susține că o va acționa în instanță pe membra Asociației de părinți deoarece informația este falsă.

Iată measajul Mariei Cernat, membră în Asociația de părinți a Școlii Gimnaziale Regele Mihai I

”La școala Regele Mihai I din sectorul 6 directoarea Florica Popa ține extintoarele încuiate în arhivă! Problema a fost semnalată în repetate rânduri de catre profesori și părinți. Mai mult, luni, 21.11.2016, președintele Asociației de Părinți din Școala Gimnazială Regele Mihai I a fost în audiență la doamna directoare Florica Popa și i-a semnalat din nou această problemă. Directoarea s-a angajat că va remedia situația și va pune de urgență extinctoarele pe holuri. Problema nu s-a rezolvat și, iată, la doar un an de la tragedia de la clubul Colectiv încă avem situații în care iresponsabilitatea și neglijența creează cadrul perfect pentru noi posibile catastrofe. În școală învață sute de copii. Accesul la extinctoare este blocat întrucât singura care are cheia de la sala în care sunt încuiate este tocmai directoarea. Firește, un incendiu poate avea loc în week-end sau noaptea, când directoarea nu este în școală. Ne întrebăm, firește, dacă tragedia de la Colectiv nu a fost suficientă pentru a trezi conștiința factorilor de decizie, în acest caz directoarea Florica Popa, ce anume ar putea-o face? S-a filmat în data de 22.11.2016 pe holurile școlii pentru a se vedea clar că nu există extinctoare. Considerăm că este necesar să aducem la cunoștința publicului larg aceste fapte întrucât la sesizarea anterioară a Inpectoratului pentru Situații de Urgență scenariul este de tipul următor: se promite punerea extinctoarelor la locul lor la control și apoi ele rămân în continuare încuiate în arhivă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel