Iranul anunţă că a doborât o dronă americană deasupra teritoriului său (TV)

Gardienii Revoluţiei iraniene au anunţat că au doborât joi 'o dronă spion americană' care a încălcat spaţiul aerian al Republicii Islamice, potrivit televiziunii de stat iraniene, citată de France Presse. 

Gardienii 'au doborât o dronă spion americană care s-a infiltrat deasupra provinciei de coastă Hormozgan din sudul ţării', a declarat Press TV, canalul de ştiri în engleză al televiziunii de stat.

Aparatul, un model Global Hawk (al producătorului american Northrop Grumman), 'a fost doborât de forţele aeriene' lângă Kouh-e Mobarak, în apropiere de portul Jask, 'după ce a violat spaţiul aerian iranian', a adăugat canalul.

Televiziunea de stat nu a arătat dimineaţă devreme imagini ale aparatului distrus. Incidentul are loc într-un context de tensiuni exacerbate între Iran şi Statele Unite. Armata americană şi-a intensificat acuzaţiile miercuri împotriva Iranului, făcându-l responsabil pentru atacul asupra unuia dintre cele două tancuri petroliere lovite de explozii pe 13 iunie în Marea Oman.

Teheranul a negat orice implicare în aceste atacuri, sugerând că Statele Unite recurg la acuzaţii pentru a justifica folosirea forţei împotriva Republicii Islamice. Provincia Hormozgan se învecinează cu Strâmtoarea Ormuz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel