Irakul a emis un mandat de ARESTARE pe numele lui Donald Trump. În urmă cu 2 zile, Iranul a cerut arestarea acestuia prin Interpol

După ce Iranul a emis o „notificare roșie” pentru arestarea lui Donald Trump prin Interpol, un tribunal din Bagdad a emis o altă notificare de arestare pentru președintele american.

Un tribunal din Bagdad a emis un mandat de arestare pentru președintele american Donald Trump, ca parte a anchetei privind uciderea comandantului paramilitar irakian Abu Mahdi al-Muhandis, anul trecut. Al-Muhandis, comandantul adjunct al Forțelor de Mobilizare Populară din Irak, a fost ucis în aceeași operațiune cu drone în care a fost ucis și generalul iranian Qassem Soleimani, lângă aeroportul din Bagdad, la 3 ianuarie 2020.

Iranul a emis deja un mandat pentru arestarea lui Trump și a cerut Interpolului să-l aresteze, printr-o notificare roșie către alte forțe de poliție din întreaga lume, o cerere care până acum nu a fost îndeplinită (mai multe detalii AICI). Instanța din estul Bagdadului a emis mandatul de arestare pe numele lui Trump în temeiul articolului 406 din Codul Penal, care prevede pedeapsa cu moartea în toate cazurile de crimă premeditată, potrivit Justiției irakiene.

Curtea a declarat că „mandatul a fost emis după ce judecătorul a înregistrat declarațiile reclamanților personali din familia lui Abu Mahdi Al-Muhandis”. Acesta a adăugat că ancheta preliminară a fost finalizată, dar „anchetele continuă pentru a-i demasca pe ceilalți vinovați ai acestei infracțiuni, fie ei irakieni sau străini”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel