Iranul cere ARESTAREA lui Trump prin Interpol

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a primit o cerere de „notificare roșie” pentru arestarea sa emisă prin Interpol de către Iran.

Purtătorul de cuvânt al justiției iraniene, Gholamhossein Esmaili, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că Iranul a cerut organizației internaționale de poliție să-l aresteze pe Trump și pe alți 47 de oficiali americani identificați ca jucând un rol în asasinarea generalului Qassem Soleimani, anul trecut.

"Republica Islamică Iran urmărește foarte serios urmărirea și pedepsirea celor care au ordonat și executat această crimă", a declarat Esmaili reporterilor. Soleimani, principalul general al Iranului, care a condus brațul operațiunilor externe al Corpului de Paza Revoluționară Islamică, a fost asasinat la 3 ianuarie 2020, într-o lovitură cu drone americane, în Bagdad, comandată de Donald Trump.

Asasinarea a fost considerată a fi împotriva dreptului internațional de Agnes Callamard, raportorul special al Organizației Națiunilor Unite pentru executări extrajudiciare, sumare sau arbitrare.

A doua cerere de arestare pentru Trump

În iunie, procurorul de la Teheran, Ali Alqasimehr, a emis un mandat de arestare pentru Trump și zeci de oficiali americani spunând că aceștia se confruntă cu „acuzații de crimă și terorism”. Acum, cererea vine cu puțin timp înainte ca Trump să iasă din funcția de președinte, pe 20 ianuarie, ceea ce Iranul speră că ar putea spori șansele ca acesta să fie pedepsit, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel