Ionică cel prost. Mircea Badea, poveste ÎNGROZITOARE: E ca un blestem

Mircea Badea a avut miercuri seară o altfel de emisiune față de cum v-a obișnuit aproape seară de seară. Realizatorul TV a spus povestea lui Ionică cel prost, poveste care nu este pentru oricine, o poveste pe care o știe de mult timp de la Teo Trandafir.  

"În această seară, am să vă spun povestea lui Ionică cel prost. Este o poveste absolut îngrozitoare. Este cea mai tristă poveste pe care am auzit-o în această viață; foarte profundă. De altfel, orice profunzime nu are cum să fie altfel decât tristă. Cred că am mai zis această poveste acum zece ani. Mi-a spus-o Teo Trandafir, pe holurile postului Tele 7abc, acolo unde aveam și redacția - pe o canapea. Cea mai importantă senzație din zi era cea de foame, la propriu. Ne era foame fizic. Nu mâncam. Nu avem ce, dar stăteam pe o canapea și făceam trei ore de emisiune matinală, în direct, zilnic. Acolo, pe canapea, Teo zice: 'simt nevoia să spun o nenorocire'. M-am panicat. Am crezut că i s-a întâmplat ceva, suplimentar față de ororile prin care treceam zilnic - cum ar fi foamea. Mi-a spus povestea lui Ionică cel prost. Mi-a zis așa: 'povestea aceasta este oribilă. Dacă o spui cuiva poartă ghinion, ți se va întâmpla ceva rău'. Eu am mai spus această poveste, la televizor, de vreo două ori. Și așa este, de fiecare dată s-a întâmplat ceva rău, dar cumva asta pare să fie o constantă în viața mea. De aceea, am o oarecare relaxare. Dacă tot se întâmplă ceva prost, indiferent ce ai face, atunci nu mai contează. Și atunci vă voi spune povestea lui Ionică cel prost. Cred că ultima dată când am spus-o a fost acum zece ani. La un interval de zece ani trebuie spusă. Nu este o poveste pentru oricine. Povestea aceasta este pentru niște oameni - ciudat spus - aleși. Este pentru niște oameni anume. Nu o poate recepta oricine", a zis Mircea Badea.

Povestea lui Ionică cel prost:

Ionică era prost. Era într-un sat. De prost ce era, sătenii au zis: 'cu cine lăsăm noi caprele, vacile?'. Și-au zis: 'cu Ionică cel prost'. Și-l trimiteau cu vacile și caprele la păscut. El se ducea pe malul lacului. Acolo stătea, animalele pășteau, apoi se întoarcea cu ele, iar a doua zi o lua de la capăt. Într-o zi, cum stătea el pe malul lacului, din lac a ieșit o zână. Ionică cel prost a zis: 'Wow! Uite o zână'. Zâna a venit și i-a spus: 'Ionică, eu cred că ești un tip special. Aș vrea să vii cu mine, pe fundul lacului, să îți arăt toate frumusețile lumii'. Ionică cel prost s-a panicat și a zis că se îneacă. Zâna i-a spus că va avea grijă de el. L-a dus pe fundul lacului. Acolo erau palate de cleștar, erau toate minunățiile lumii. Lui Ionică cel prost nu îi venea să creadă. Apoi s-au întors pe malul lacului și i-a zis: 'Ionică, tu ar trebui să rămâi cu mine, pe fundul lacului. Nu te întoarce la săteni, vorbesc lucruri urâte despre tine, cred că ești prost. Mie îmi place de tine. Rămâi aici cu mine'. Ionică a zis: 'da, dar caprele, oile... Nu pot. Trebuie să mă întorc la săteni'. Și s-a întors. Le-a povestit sătenilor ce s-a întâmplat. Sătenii au început să râdă și spuneau că a înnebunit. Degeaba încerca să le spună că așa i s-a întâmplat. A doua zi, Ionică cel prost s-a dus iar pe malul apei. A venit iar zâna. S-a întâmplat exact la fel. Ionică cel prost le-a povestit sătenilor, ei iar au râs. A treia oară când a venit zâna pe malul lacului i-a spus că este ultima dată când o va mai vedea dacă nu merge cu ea. Ionică cel prost a spus că trebuie să se întoarcă în sat pentru că trebuie să aibă grijă de oi, capre. Și zâna a dispărut. Ionică s-a întors în sat unde oamenii deja îl așteptau râzând. Sătenii l-au întrebat ce a văzut azi, iar Ionică a spus: 'Nimic'.

"Nu este o poveste pentru oricine. Sunt momente când simt nevoia să o spun. Este o poveste ca un blestem pe care mi l-a transmis cordial prietena mea Teo Trandafir. Sunt anumite momente când și eu, ca Ionică cel prost, simt nevoia să spun ce am văzut", a adăugat Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel