Ion Sturza este premierul desemnat al Republicii Moldova

Ion Sturza a fost desemnat, luni,  de către președintele Nicolae Timofti la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Domnul Sturza are suficientă experiență economică și managerială pentru a se descurca în această funcție. Sper și cred că va fi susținut și de către Parlament", a declarat Nicolae Timofti.

Omul de afaceri Ion Sturza a anunțat că deja începe să-și formeze cabinetul de miniștri.

„Prima condiție pentru membrii Guvernului este semnarea unui cod de integritate, care va aduce alți oameni în Executiv. Sper ca partidele să dea dovadă de constructivism. Suntem într-o situație economică foarte complicată", a declarat candidatul desemnat.

Întrebat cum va gestiona relația cu partidele politice și pe ce voturi mizează, Sturza a răspuns că va discuta cu toate fracțiunile parlamentare, inclusiv PD.

„Nu există nicio tensiune între mine și PD. Lăsăm în urmă ce a fost. Voi avea grijă să gestionez relațiile cu partidele din Parlament. Mâine, la prima oră, vor începe consultările", a dat asigurări Sturza, promițând „transparență totală" în cadrul discuțiilor.

Potrivit Constituției, candidatul desemnat la funcția de premier urmează să se prezinte în fața Parlamentului în maximum 15 zile de la desemnare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel