Ion Cristoiu, în ziua alegerilor: Am votat. Avem de a face cu o mare surpriză!

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a comentat prezența mare la vot în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului.

„Am fost la vot și este o atmosferă nediferită față de cea trăită la alegerile din ultimii ani. Coada cea mai mare e la liste suplimentare, iar la coada respectivă sunt cu precădere tineri. Avem de a face cu o mare surpriză, prezența tinerilor la vot și judecând după prezența uriasă pentru aceste alegeri și estimări, cred că este cea mai mare surpriză a ultimilor ani", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

„Surpriza prezenței dă peste cap sondajele de opinie anterioare și schimbă ierarhia politică din seara aceasta în România.
Prezența oamenilor la vot, care nu sunt scoși la vot de activiști sau oameni din primării, se explică: Europarlamentarele, care au miză mică, au devenit un fel de alegeri parlamentare, ba mai mult un referendum pro sau anti-PSD. Vom discuta diseară când vom avea și rezultatul. Oamenii nu au venit să voteze pentru un anumit partid, ci împotriva PSD, e primul examen, primul moment în care anti-pesedismul se poate exprima. Și e limpede că cei care au venit în număr mare au venit pentru partidul interpretat ca fiind anti PSD, și anume USR-PLUS", a mai spus Ion Cristoiu.

13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi - în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel