Ion Caramitru: Sunteți Ministrul Culturii, nu al străzii

caramitru
caramitru

În cadrul unei dezbateri, Ion Caramitru a declarat că este "pe picior de război" cu ministrul Vlad Alexandrescu, din cauză că acesta ar urma să stabilească, printr-o ordonanţă a Guvernului, ca la conducerea instituţiilor de cultură să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate decât cele culturale.

Primul înscris la cuvânt, Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti (TNB), a cerut din start retragerea proiectului de modificare a Ordonanţei, precizând că vorbeşte, în calitate de preşedinte al UNITER, în numele a 18 instituţii, care l-au mandatat în acest sens. "Mesajul nostru este de a retrage această ordonanţă", a declarat pentru început Ion Caramitru, scrie Adevărul.

"Aţi spus, când aţi venit la Minister, că acest Guvern a fost adus de stradă şi serviţi strada. Şi am încercat să vă spun, dar nu am apucat, că sunteţi ministrul Culturii, nu ministrul străzii. Ceea ce se întâmplă în stradă este extrem de important, chiar şi eu a venit de acolo în sistemul contemporan. Nu puteţi veni la Teatrul Naţional şi să spuneţi că veţi dispune cedarea unei săli către o altă instituţie, să faceţi ce-a făcut Ceauşescu cu Teatrul de Operetă. Înţeleg că a fost nevoie de intervenţia prim-ministrului pentru a renunţa la această obsesie", a mai declarat Ion Caramitru.

Concluzia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost aceea că este nevoie de mai multe întâlniri şi discuţii pe această temă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel