Urmărește emisiunea live


Iolanda Balaş a murit: Dumitru Spîrlea, cuvinte emoționante

Maestrul Emerit al Sportului Dumitru Spîrlea, cel mai de succes pentatlonist al ţării, este devastat de vestea că multipla recordmană mondială și olimpică și fost președinte al Federației Române de Atletism, Iolanda Balaș, a încetat din viață.

Contactat de ProSport, Dumitru Spîrlea a declarat: "Fiul ei este vecin cu mine, azi-dimineaţă m-am văzut cu el. Am dat ochii cu domna Ioli când era în activitate. Crainicul striga: Linişte! Sare Iolanda Balaş!". Acum ţin un moment de reculegere şi aş spune: "Linişte! Doamna Ioli se înalţă la cer printre celelalte stele. Valoarea şi demnitatea sunt două trăsături cu care a impresionat mereu".

Dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soeter s-a stins din viaţă, astăzi, la vârsta de 79 de ani.

Într-un interviu acordat în vara anului 2015 Revistei Sport, Iolanda Balaș declara: "Dacă mă uit în buletin, nu-mi prea vine să cred. Totul a curs atât de repede. Acum mă cam chinuieşte un diabet, ca să nu vă mai zic despre tendonul meu parţial rupt de la piciorul de bătaie, dar de vreo două luni m-am ales şi cu o răceală zdravănă în sala de atletism şi am făcut o pneumonie dublă! Şi două luni n-am putut ieşi din casă, am stat numai cu antibiotice lângă mine. Asta-i vârsta, nu avem ce face. Încerc în schimb să nu stau acasă degeaba, să am o preocupare cât de cât.

Mă concentrez pe revista noastră de atletism şi sunt foarte mândră că ea există, fiindcă în general se vorbeşte prea puţin despre atletism. Şi nu numai despre atletism, de fapt. Presa sportivă, iertaţi-mă dacă critic, în afară de fotbal, nu mai are nicio altă temă", spunea Iolanda Balaș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel