Iohannis-Trump, întâlnire. Chirieac: Nimic nu va mai fi ca astăzi!

Bianca Ştefan / 12 iul 2018 / 10:38 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis, întâlnire cu Donald Trump
Descriere foto: Klaus Iohannis, întâlnire cu Donald Trump

O întâlnire bilaterală are loc astăzi, la ora 11:00, între președintele României, Klaus Iohannis, și președintele SUA, Donald Trump, la Bruxelles. Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut acest subiect, în direct, la România TV.

Bogdan Chirieac este de părere că dacă președintele României va ști ce să îi ceară lui Donald Trump, atunci președintele SUA poate rezolva ceea ce îi cere Klaus Iohannis.

''Subiectul întâlnirii este în primul rând legat de securitate. Nu vor fi abordate alte teme la această întâlnire. Să nu uităm că România este unul dintre pionierii statelor membre care alocă 2% pentru bugetul armării. În plus, avem deja contacte militare cu SUA, cu companiile americane, avem și o prezență americană importantă. Trump, fiind om de afaceri, bine ar fi să schimbe orizontul și să își dea seama și partenerul strategic că nu poți avea un partener puternic dacă nu este și prosper. Partea economică lasă mult de dorit în relația bilaterală.

După întâlnirea foarte bună care a fost la Casa Albă, anul trecut, în iunie, astăzi, dacă președintele Iohannis va ști ce să îi ceară lui Donald Trump și se duce cu una-două probleme punctuale, în care să îi spună; vrem asta și asta ca să contribuim la securitatea comună, atunci Donald Trump poate rezolva ceea ce îi cere președintele. Asistăm la o schimbare a lumii în care ne aflăm. În cinci ani, nimic nu va mai fi ca astăzi. Eu sper să fim mult mai prosperi și mai democrați.'', a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la România TV.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25