Iohannis, SCHIMBARE MAJORĂ de discurs despre STAREA de URGENȚĂ. Detalii esențiale din răspunsurile președintelui

Președintele Klaus Iohannis nu mai exclude cu fermitate posibilitatea revenirii la starea de urgență.

”Noi nu ne dorim acest lucru. (...) Nu ne dorim un așa numit lockdown” spunea președintele Klaus Iohannis în urmă cu o săptămână, despre noi restricții. În aceeași conferință de presă, despre sărbătorile de iarnă, președintele afirma: ”Și cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului. Este sărbătoarea în și cu familia.” Declarații ale unor oficiali din Guvern și ale unor experți din prima linie au completat-o pe cea a președintelui despre Crăciun, dând de înțeles că anul acesta românii îl vor petrece acasă, cu familia. Legal, această restricție care se anticipează a fi una de circulație nu este posibilă decât în stare de urgență, deci nu prin Hotărâre de Guvern, așa cum se iau deciziile acum. Vezi mai mult aici 

În acest context lămurit pentru DCNews și de către fostul președinte al CCR Augustin Zegrean (vezi link-ul de mai sus), am remarcat și o schimbare de discurs a președintelui cu privire la revenirea la starea de urgență. Președintele pare că nu mai exclude ferm această variantă, ci se referă doar la timpul prezent în răspunsurile date, fiind mai rezervat. Acest lucru se observă cu o lună înainte de alegerile parlamentare, din 6 decembrie. Aspectul este unul extrem de important în contextul în care poate cea mai răspândită opinie la nivelul țării este aceea că după alegerile din 6 decembrie urmează să fie decisă carantina în România. 

”Nu avem acum motive să impunem stare de urgență și evident în același timp avem toate motivele să introducem restricții ca să domolim extinderea pandemiei.”, ”Ceea ce pot să vă spun - că evoluția este fluidă, e greu de prevăzut ce se întâmplă peste o săptămână sau două – dar acum măsurile și restricțiile care sunt în vigoare au fost discutate împreună cu experți. Și, la momentul acesta, experții nu văd nevoia revenirii la starea de urgență, ci, în starea de alertă, trebuie luate măsuri graduale, pentru a permite stăvilirea bolii, dar, în același timp, permit continuarea proceselor economice și funcționarea societății, evident în condiții de pandemie.” sunt declarațiile președintelui de astăzi cu privire la starea de urgență în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel