Iohannis, marele absent la un eveniment important. Chirieac: Regretabil. Prilej politic

Bianca Ştefan / 04 dec 2018 / 20:24 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut la România TV informația potrivit căreia președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi prezent la ceremonia funerară a lui George H. W. Bush, care va avea loc miercuri, 5 decembrie, și la care vor participa președinți din toată lumea.

E regretabil. Domnul Iohannis nu a fost în momente foarte importante. A refuzat să își încheie vacanța și să meargă la Bruxelles unde era așteptat la negocieri pe marginea Brexit. Apoi, ajuns la Bruxelles, a refuzat să meargă în Piața Centrală unde era la masă cu doamna Merkel, doamna Theresa May, domnul Macron. Nu știu de ce s-a dus și a luat masa singur în altă parte. Sunt planurile domniei sale. Eu aș fi salutat prezența președintelui nostru acum la funerarii nu ca să te bucuri de o înmormântare, dar e un bun prilej politic pentru că sunt toți președinții americani, e lume foarte luminată și mai poți stabili niște contacte pentru România.”, a spus Bogdan Chirieac în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Întrebat dacă există posibilitatea ca președintele României să nu fi fost invitat la funeralii, analistul politic a exclus acest fapt.

''Exclus. Președintele Iohannis are o impresie bună în Statele Unite, cum are peste tot în lume, dar nu fructifică lucrul acesta.'', a adăugat Chirieac.

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani. Miercuri va avea loc o ceremonie funerară, iar înmormântarea propriu-zisă va avea loc joi, în Texas. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25