Iohannis, marele absent la un eveniment important. Chirieac: Regretabil. Prilej politic

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut la România TV informația potrivit căreia președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi prezent la ceremonia funerară a lui George H. W. Bush, care va avea loc miercuri, 5 decembrie, și la care vor participa președinți din toată lumea.

E regretabil. Domnul Iohannis nu a fost în momente foarte importante. A refuzat să își încheie vacanța și să meargă la Bruxelles unde era așteptat la negocieri pe marginea Brexit. Apoi, ajuns la Bruxelles, a refuzat să meargă în Piața Centrală unde era la masă cu doamna Merkel, doamna Theresa May, domnul Macron. Nu știu de ce s-a dus și a luat masa singur în altă parte. Sunt planurile domniei sale. Eu aș fi salutat prezența președintelui nostru acum la funerarii nu ca să te bucuri de o înmormântare, dar e un bun prilej politic pentru că sunt toți președinții americani, e lume foarte luminată și mai poți stabili niște contacte pentru România.”, a spus Bogdan Chirieac în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Întrebat dacă există posibilitatea ca președintele României să nu fi fost invitat la funeralii, analistul politic a exclus acest fapt.

''Exclus. Președintele Iohannis are o impresie bună în Statele Unite, cum are peste tot în lume, dar nu fructifică lucrul acesta., a adăugat Chirieac.

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani. Miercuri va avea loc o ceremonie funerară, iar înmormântarea propriu-zisă va avea loc joi, în Texas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel