Iohannis, lege retrimisă Parlamentului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 5 iulie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea și completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Legea pentru modificarea și completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și pentru modificarea unor acte normative instituie obligația direcțiilor sanitar-veterinare de a încheia contracte de concesiune cu medicii veterinari organizați în condițiile legii, pe o durată de 5 ani, precum și acordarea unei sume lunare, în cuantum de 10.000 de lei, din bugetul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), fiecărui medic veterinar de liberă practică care deține contract pentru efectuarea în exploatațiile nonprofesionale a unor activități sanitar-veterinare expres prevăzute prin legea transmisă la promulgare.

Necesitatea corelării unor dispoziții din legea menționată cu alte acte normative din domeniu, precum și necesitatea adoptării unei reglementări coerente, clare și predictibile în materie impun reanalizarea de către Parlament a legii în forma trimisă la promulgare, se arată în textul sesizării.

Documentul integral poate fi citit aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel