Iohannis, ”franc și pe față”: Voi INSISTA să scriem ASTA în Constituție

Constitutia
Constitutia

Klaus Iohannis a vorbit despre o nouă Constituție. Ce vrea să scrie în ea. 

În contextul în care mai sunt 24 de ore până la finalul depunerii listelor pentru alegerile parlamentare, dimensiunea traseismului în partidele politice este tot mai evidentă. Întrebat dacă are, ca președinte, încredere în oameni care au trecut prin 5 - 6 partide, dar și dacă intenționeză să interzică traseismul în cazul unei noi Constituții, poate chiar impunerea de mandat imperativ pentru parlamentari, Klaus Iohannis a răspuns:

"Un mandat imperativ nu vrea să impună cineva în România, pentru că esența democrației dispare aproape instantaneu. Pot să vă spun franc și pe față.. dacă ajungem să decid și eu ce vom scrie într-o nouă Constituție, fiți siguri că voi insista să scriem acolo ceva despre interzicerea traseismului. Uitați-vă la Parlamentul trecut și la acesta și dacă facem o comparație, aproape că nu mai există nicio asemănare. Acest traseism falsifică rezultatul votului popular, pentru că oamenii merg și aleg anumite partide și pe timpul mandatului se amestecă tot și apar alte partide, alte formațiuni dispar majorități, apar majorități.

Nu așa este gândit parlamentarismul și odată și odată trebuie să ne trezim și să facem ordine în această harababură parlamentară", a spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel