Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza, şi cu preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Întâlnirea a avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului. După această întâlnire, președintele Iohannis a declarat:

'16.000 de copii sunt actual victime ale abuzurilor, neglijării. Avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși. Bătaia nu e ruptă din rai! În ultima vreme, societatea civilă cooperează îndeaproape cu autoritățile, reușind să aducă vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenți. Fiecare copil trebuie protejat. Am apreciat foarte mult implicarea în a găsi cele mai bune soluții pentru toți copiii (...) Fiecare copil trebuie protejat să își atingă potențialul. (...) Temele pe care le-am abordat au fost accesul copiilor, din protecția socială, la diverse servicii, mai ales, în contextul covid-19, dar și la o viață independentă (...) Protejarea copiilor și a tinerilor trebuie să se găsească și în sălile de judecată, unde orice formă de abuz trebuie înlăturată. a spus Iohannis.

Președintele a făcut declarații și despre situația Covid-19

'Datele de azi ne arată că putem avea un optimism regulat. Nu au crescut cazurile. Ne situăm pe un platou. Putem să spunem că măsurile luate de autorități au fost adecvate. Spun optimism regulat, dar lucrurile vor evolua și mai bine dacă respectăm măsurile (...) Campania de vaccinare trebuie să fie un succes. Este de securitate națională. Am convocat o ședință, pentru ziua de luni.' a mai spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel