Iohannis, declarații. Codrin Ștefănescu: ''Disperarea de a-și pierde locul de președinte''

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat că preşedintele Iohannis nu renunţă la rolul său de a fi "agent electoral" şi "comunicator al statului paralel". Totodată, Ștefănescu susține că declaraţiile făcute de Klaus Iohannis, de la Cotroceni, arată "disperarea de a-şi pierde locul cald" de şef al statului.

"Deşi declaraţiile lui Iohannis par ilogice, deşi nu au niciun fel de noimă - că nu poţi să promovezi o lege şi să le ataci pe celelalte - totuşi trebuie să înţeleagă toată lumea că Iohannis vorbeşte şi reacţionează după un punctaj pe care îl primeşte de la ceea ce numim noi rămăşitele statului paralel. Şi asta o face în contextul în care trebuie să demonstreze celor care îl susţin la Preşedinţie pentru un nou mandat că îşi face datoria pentru ei şi îi apără ignorând şi votul legal al Parlamentului României, dar şi opinia publică în general şi că le face jocul în speranţa că aceştia se vor ţine de cuvânt şi îl vor susţine pe el şi nu pe Cioloş pentru o viitoare candidatură. Declaraţiile pe care le face Iohannis de la Cotroceni trebuie să fie interpretate în această cheie politică - disperarea de a-şi pierde locul foarte cald de preşedinte şi că acesta poate să fie luat de altcineva, iar în condiţiile de astăzi de dreapta care îl are în vedere pe Dacian Cioloş şi nu pe el", a declarat Codrin Ştefănescu pentru Agerpres. 

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, încercarea de a dialoga, inclusiv din punct de vedere instituţional, cu preşedintele Iohannis "se demonstrează a fi de prisos, pentru că acesta se va opune în mod constant la tot ceea ce promovează alianţa PSD-ALDE, indiferent de ce lege se promovează". 

"Şi cu atât mai mult (se opune - n.r.) la Legile Justiţiei care îi afectează foarte mult pe nişte oameni foarte importanţi, cu nişte funcţii foarte grele şi numite care continuă încă de la masa rotundă să creadă că ei sunt puterea în România, că ei decid asupra a ce şi cum, că ei hotărăsc cine trăieşte şi cine moare politic şi că, într-un final, ei sunt cei care hotărăsc şi cine va ajunge preşedinte. Ceea ce este fals. Iar alianţa PSD-ALDE luptă împotriva acestor oameni legal, constituţional, îi va readuce în matca lor, iar pe cei care au făcut toate aceste jocuri mizerabile şi celor care au făcut nişte abuzuri inimaginabile şi halucinante cu siguranţă îi va aduce în faţa Justiţiei", a adăugat Ştefănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel