Iohannis, cerere desființare SIIJ. Herjeu: Cum să-ți permiți tu să dai indicaţii şi ordine?

Mihai Ciobanu / 10 iul 2019 / 17:54 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Descriere foto: Radu Herjeu

Radu Herjeu comentează intervenţia de astăzi a lui Klaus Iohannis referitoare la raportul GRECO, în cadrul căreia a cerut Guvernului să ia măsuri pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor. 

"Cum să-ți permiți tu, un politician (sau ”politruc”, după propria-ți mărturisire) ajuns la Cotroceni din greșeală și cu mult noroc ajutat de stele, să dai indicații și ordine despre cum ar trebui desființată o secție independentă de investigare a infracțiunilor magistraților, singura, de altfel, condusă de niște magistrați validați de alți magistrați, aleși de toți magistrații din țară? 

După ce timp de 5 ani, ți-ai construit o imagine falsă, repetând mecanic sloganuri despre neamestecul politicului în justiție? Sigur, proștii arondați propagandei care te deservește nu văd nicio contradicție aici!", scrie Radu Herjeu pe pagina sa de Facebook. 

 

Ce a declarat Klaus Iohannis

 

"Solicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM, cu asumarea rolului de garant al independenței justiției", a declarat Klaus Iohannis, astăzi.

"Toată lumea a înțeles că Secția specială e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu un proiect de lege care să corecteze această anomalie. Sigur, decizia este a Parlamentului, dar inițiativa trebuie să fie a Guvernului. Solicit, în numele românilor, ca PSD să-și revină și să corecteze legislația pe care tot ei au modificat-o", a mai spus președintele.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27