Ioan Mircea Pașcu, replică lui Augustin Lazăr în scandalul cu Tudorel Toader

Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European, are o reacție în scandalul ntervenit între procurorul general, Augustin Lazăr, și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Europarlamentarul român caracterizează textul său de pe pagina de Facebook ca un pamflet, text pe care DC News îl preia.

"Sunt informat ca decizia Consiliului Constituțional al Franței de a confirma subordonarea procurorilor ministrului justiției a produs o mare emoție pe plan intern si International. (De pilda, am aflat ca in Orientul Apropiat, palestinienii au încetat brusc orice protest la adresa deciziei americane de recunoaștere a Ierusalimului drept capitala a Israelului ...)", scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

"Pe plan intern, societatea civilă franceza a chemat la mitinguri masive împotriva acestui atentat la "independența procurorilor".

In consecință, in toate marile orașe franceze se aduna in acest moment zeci de mii de cetățeni onesti, care protestează vocal împotriva acestei decizii arbitrare, solicitând desființarea Consiliului si arestarea membrilor săi.

Circulația este complet blocată in centrul capitalei, inclusiv pe Champs Elysees ...
Forțele de jandarmi împart flori protestatarilor, dându-le astfel de înțeles ca simpatizează tacit cu protestul lor îndreptățit.

[citeste si]

Înțeleg ca la Departamentul de Stat al SUA se lucrează la o declarație, prin care Franța este atentionata imperativ (urged) sa renunțe la aceasta aberație constitutionala, iar mâine un grup de 10 ambasadori ai unor mari democrații se vor prezenta la Ministerul francez al justiției.
Intenția este de a face cunoscuta preocuparea țărilor lor fata de acest atentat la adresa "independentei" procurorilor, care ar trebui nu numai sa nu fie subordonați nimănui, ci sa ia si locul judecătorilor in sălile de judecată!

Înțeleg ca toată elita franceza este paralizata de aceasta reacție "sanatoasa" a societății franceze si a comunității statelor democratice!?

PS Cineva îmi comunica faptul ca societatea civilă franceza a decis sa ridice in Place de la Concorde un monument dedicat procurorului, la inaugurarea căruia va fi invitat Taica Lazar, alintat de apropiați cu apelativul "Corega", recunoscut de ONU ca principal sprijinitor al "independentei" procurorilor pe plan mondial. (Cunoscătorii spun ca modelul statuii va fi nimeni altul decât procurorul roman Portocala, ca un elogiu adus activității neobosite a acestuia in lupta împotriva corupției; in plus va fi încă o fi încă o dovada a legăturilor istorice speciale dintre cele doua popoare, a faptului ca romanii nu ii abandonează pe francezi la ceas de ananghie!?)"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel