Întâlnirea dintre Lavrov și Kuleba s-a încheiat fără progrese privind încetarea focului

Sursă foto: Facebook Serghei Lavrov
Sursă foto: Facebook Serghei Lavrov

Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba s-au întâlnit la Ankara.

Întâlnirea dintre miniștrii de externe rus și ucrainean, Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba, din Turcia s-a încheiat cu puține progrese care par să fi fost înregistrate.

Într-o conferință de presă ulterioară, Reuters raportează că Kuleba a spus că nu s-a făcut niciun progres în privința încetării focului și că Lavrov nu s-a angajat să facă un coridor umanitar în Mariupol, unde a spus că situația este cea mai dificilă.

El a spus că întâlnirea nu a fost ușoară, dar că este gata să se reîntâlnească folosind același format, conform TheGuardian.

CITEȘTE ȘI    -    Propaganda lui Serghei Lavrov n-are limite. Spune că Rusia nu va ataca alte țări, cum nu a atacat nici Ucraina

Ce a spus Dmytro Kuleba

Ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a ținut o conferință de presă, după ultima rundă de discuții de astăzi între Ucraina și Rusia, la Antalya, Turcia. Kuleba a spus că cele două părți au convenit să continue eforturile de a căuta o soluție la problemele umanitare din Ucraina.

El a precizat că ar fi gata să se reîntâlnească „în acest format dacă există perspective pentru o discuție substanțială și căutarea de soluții”.

Acesta a adăugat că e de părere că atunci când doi miniștri de externe se întâlnesc, au mandatul de a negocia probleme de pace și securitate.

Kuleba a adăugat: „Sunt gata să continui acest angajament cu scopul de a pune capăt războiului din Ucraina, de a opri suferința civililor ucraineni și de a elibera teritoriile noastre de forța de ocupație rusă”, conform BBC.

Lukașenko trimite specialiști din Belarus pentru a reporni curentul la Cernobîl

Electricitatea centralei nucleare de la Cernobîl a fost întreruptă, după ce forțele ruse au preluat luna trecută controlul asupra acesteia. Deși nu mai este o centrală funcțională, Cernobîl, locul celui mai grav accident nuclear din lume, nu a fost niciodată complet abandonat și necesită încă o gestionare constantă. Combustibilul nuclear uzat este răcit la fața locului.

Alexander Lukașenko, un aliat apropiat al Rusiei, a instruit specialiștii din Belarus să se asigure că centrala ucraineană primește energie, potrivit agenției de presă Reuters care citează agenția de presă de stat BelTA. Cernobîl este situat în apropierea graniței cu Belarus (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel