Propaganda lui Serghei Lavrov n-are limite. Spune că Rusia nu va ataca alte țări, cum nu a atacat nici Ucraina

Propaganda lui Serghei Lavrov n-are limite. E de noaptea minții ce a declarat! Ministrul de Externe de la Kremlin a exclus posibilitatea ca Federația Rusă să atace alte țări.

După ce a ținut o conferință de presă, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a răspuns la mai multe întrebări. Interogat despre modul în care se dezvoltă războiul din perspectiva Rusiei, el a zis că este o „operațiune specială” și că „se continuă planul de ansamblu”.

Lavrov a acuzat Occidentul că „acţionează periculos” prin furnizarea de arme Ucrainei, spunând că acest lucru echivalează cu o încălcare a „tuturor aşa-ziselor lor principii şi valori”.

Întrebat dacă Rusia are planuri de a ataca alte țări, Lavrov a spus că nu și a repetat poziția Rusiei că nu a atacat Ucraina, conform BBC.

Serghei Lavrov a spus că Rusia a intervenit militar în Ucraina deoarece "nu au existat variante alternative".

"Cei care furnizează armament Ucrainei trebuie să înţeleagă faptul că sunt responsabili de propriile acţiuni. Noi nu am atacat în Ucraina. În Ucraina a fost creată o situaţie care a generat o ameninţare la adresa Moscovei, noi am lansat apeluri, dar nu ne-a ascultat nimeni. Aceste contacte nu pot fi utilizate pentru a înlocui sau a subestima principalele negocieri dintre Ucraina şi Rusia, care se desfăşoară pe teritoriul Belarusului", a afirmat, conform agenţiei ANSA, Serghei Lavrov.

Întâlnirea dintre Lavrov și Kuleba s-a încheiat fără progrese privind încetarea focului

Întâlnirea dintre miniștrii de externe rus și ucrainean, Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba, din Turcia s-a încheiat cu puține progrese care par să fi fost înregistrate.

Într-o conferință de presă ulterioară, Reuters raportează că Kuleba a spus că nu s-a făcut niciun progres în privința încetării focului și că Lavrov nu s-a angajat să facă un coridor umanitar în Mariupol, unde a spus că situația este cea mai dificilă.

El a spus că întâlnirea nu a fost ușoară, dar că este gata să se reîntâlnească folosind același format, conform TheGuardian (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel