Întâlnire Macron - Merkel, vineri la Marsilia

Întâlnire Macron - Merkel
Întâlnire Macron - Merkel

Emmanuel Macron, preşedintele francez, o va primi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru o întâlnire de lucru vineri la Marsilia (sud-estul Franţei), a anunţat luni Palatul Elysee, relatează AFP.

Întâlnirea dintre Macron şi Merkel se va concentra pe 'subiecte europene, precum euro, migraţia, piaţa digitală, şi pe situaţia internaţională', a precizat preşedinţia franceză. Reuniunea va avea loc la o zi după vizita lui Emmanuel Macron la Luxemburg pentru o întâlnire cu liderii statelor din Benelux - luxemburghezul Xavier Bettel, belgianul Charles Michel şi olandezul Mark Rutte.

Preşedintele francez doreşte să conducă 'o diplomaţie europeană activă', potrivit apropiaţilor săi, ceea ce l-a determinat să meargă în Danemarca şi Finlanda săptămâna trecută. În vederea alegerilor europene din mai 2019, el încearcă să formeze o alianţă de 'progresişti', capabilă să o învingă pe cea a 'demagogilor naţionalişti' condusă de premierul ungar Viktor Orban şi ministrul de interne italian Matteo Salvini.

Liderii europeni se vor reuni pe 20 septembrie la Salzburg (Austria), la trei luni după un summit la Bruxelles unde aceştia au ajuns cu greu la un acord minim privind problema migraţiei.

Vezi și: 'Linie de fractură' în UE. Macron, săgeți către Orban şi Salvini



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel