Inspectorii RAR, din nou în trafic. 7 din 10 maşini, defecţiuni majore: Caroserie prnsă cu şoricei din plastic

Facebook RAR
Facebook RAR

Reprezentanţii RAR au avut noi acţiuni în trafic, acolo unde au descoperit iarăşi zeci de maşini cu probleme. 

"În weekend, alături de polițiștii rutieri din București, am făcut verificări în trafic, iar 77% dintre autovehiculele inspectate aveau defecțiuni majore și/sau periculoase: elemente de caroserie prinse cu “șoricei” din plastic, modificări care pot pune în pericol siguranța pietonilor sau lipsa anumitor componente ale sistemului de amortizare a zgomotului. Jumătate dintre autovehiculele verificate prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante chimice și fonice, iar trei au fost încadrate în categoria pericol „iminent de accident”.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea tehnică generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta neconformități.

Certificatul de înmatriculare reținut pentru deficiențe tehnice poate fi recuperat în urma reinspectării autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului în trafic. Demersul este posibil doar în reprezențantele Registrului Auto Român.", transmit cei de la RAR pe Facebook. 

Maşina cu pedalele schimbate la RAR. Frâna, mutată în locul acceleraţiei

Inspectorii de la Registrul Auto Român au avut parte de o maşină inedită, cu pedalele inversate. 

"În acest mod a fost adus la RAR Caraș-Severin un autovehicul cu cutie automată, fabricat în anul 2006. Mașina provenea dintr-o țară europeană, dar inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar înainte de a solicita CIV.

În urma verificărilor, autoturismul a fost respins, iar Registrul Auto Român nu a eliberat cartea de identitate a autovehiculului, din cauza neconformitățiilor comenzilor conducătorului auto", transmite RAR pe Facebook. 

Maşină furată, cu seria de şasiu modificată, adusă la RAR. Cum şi-au dat seama inspectorii de fals

"Atenție la autovehiculele utilizate pe care le cumpărați, chiar dacă pare că provin de la vânzători de încredere și au dată de fabricație recentă! Sfatul vine de la colegii noștri de la RAR Călărași, care au descoperit în timpul efectuării procedurilor pentru eliberarea CIV un autovehicul susceptibil a fi furat.

Inginerul care desfășura activitatea a intuit că este ceva în neregulă cu mașina, una fabricată în anul 2021, după ce a simțit că textura hârtiei pe care erau tipărite documentele era neconformă cu caracteristicile din țara de proveniență a vehiculului. Verificarea în sistemul EUCARIS a întărit suspiciunea, iar inspectarea amănunțită a confirmat bănuiala colegului nostru: peste seria de șasiu autentică era atașată o plăcuță gravată cu date nereale.

Angajații RAR au sesisat organele de poliție cu privire la situația respectivului vehicul", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel