Inspector antifraudă, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Inspector antifraudă, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu
Inspector antifraudă, reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Un inspector antifraudă a fost reținut de DNA pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Sume de bani pentru a închide ochii la controale 

Potrivit unui comunicat al DNA, Alexandru Rebenciuc este acuzat că, în perioada 12 mai - 30 iunie, ar fi pretins şi primit sume de bani de la administratorul unei firme pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli.

Ar fi pretins șpagă pentru sine 1.500 de euro și pentru colaboratoarea sa

'Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranşe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.'

'În contextul controlului fiscal desfăşurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu a sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei', spun procurorii.

Inculpatul va fi prezentat, joi, Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

Inculpatul va fi prezentat, joi, Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Suceava. 

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Declic, denunț la DNA. Cîțu, prima reacție

CITEȘTE ȘI Coșea, eliminat: ”Casa UNIREA, regim special! Presiuni!” Câciu intervine: ”DNA are dosar. Nu scapă!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel